3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART naar de Metaal Kathedraal 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART naar de Metaal Kathedraal

Akoestische zegening door Casper Adrien, Daniël Versteegh en Kim Janssen

, Tekst: Renate van Roosmalen

3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART naar de Metaal Kathedraal

Akoestische zegening door Casper Adrien, Daniël Versteegh en Kim Janssen

Tekst: Renate van Roosmalen ,

Als 3VOOR12/Utrecht al een religie heeft, dan is het Muziek. Wij dragen het uit en delen het met anderen. Op zondag 10 juli trekt 3VOOR12/Utrecht op bedevaart. De bestemming is de Metaal Kathedraal, waar Casper Adrien, Daniël Versteegh en Kim Janssen ons zegenen met akoestisch gebed. Wees erbij!

Akoestische zegening door Casper Adrien, Daniël Versteegh en Kim Janssen

“Vroeger was religie het bindmiddel van de maatschappij. Nu zijn kunst en cultuur dat.” Aldus Maureen Baas, artistiek beheerder van de Metaal Kathedraal. Wij doen er nog een schepje bovenop met de boute bewering dat muziek de nieuwe religie is. Althans, die van 3VOOR12/Utrecht.

Fanatiek als we zijn, dragen we onze religie met trots uit. Het is een vrije religie, die geen andere geloven, overtuigingen of filosofieën uitsluit. Het bindt generaties en seksen, kijkt niet naar afkomst of huidskleur en gaat over grenzen. Het laat ons dansen, denken, lachen, huilen en mijmeren. Muziek! Met een hoofdletter M. Amen.

En wanneer andersdenkenden ons van de Muziek af proberen te brengen, obstakels opwerpen als bezuinigingen en onze religie snuivend als linkse hobby opzij zetten, dan laten wij ons niet kennen en brengen wij onze boodschap des te harder ten gehore. Als een omgekeerde beeldenstorm, verspreiden wij Muziek overal waar we gaan.

Om ons te bezinnen op de Muziek, samen te komen met anderen en de Muziek te delen, trekt 3VOOR12/Utrecht op bedevaart. En waar beter heen te trekken dan de Metaal Kathedraal? Deze industriële kerk in de Meern, aan de rand van Leidsche Rijn, biedt sinds enkele maanden onderdak aan kunstenaars, theatermakers en andere creatievelingen. Omgedoopt tot modern Mekka, gonst het in de voormalige metaalfabriek van de culturele ideeën.

Op zondag 10 juli zal de Muziek in de Metaal Kathedraal neerdalen. Bezielde muzikanten Casper Adrien, Daniël Versteegh en Kim Janssen nemen ons bij de hand in een middag vol akoestische zegening. Ondergaan is ondervinden. Meld je aan op de  Facebookpagina van 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART! En wees snel, want er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar.

Binnenkort op deze site: het volledige interview met Maureen Baas, artistiek beheerder van de Metaal Kathedraal.

Te zien: 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART, met Casper Adrien, Daniël Versteegh en Kim Janssen, zondag 10 juli van 14 tot 18 uur @ de Metaal Kathedraal, De Meern, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht