Weekagenda week 6 Weekagenda week 6

BTADD, BMKLTSCH RCRDS, Harold K, Rauw, Drop!, Dolorean

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 6

BTADD, BMKLTSCH RCRDS, Harold K, Rauw, Drop!, Dolorean

Tekst: Marc van der Laan ,

Onze tips in deze weekagenda bestaan min of meer uit twee categorieën. Mooie, melancholische liedjes, die zowel door singer-songwriters als door bands worden gespeeld. En daarnaast veel dance in de vorm van de BMKLTSCH RCRDS Label night, Rauw en Drop!

BTADD, BMKLTSCH RCRDS, Harold K, Rauw, Drop!, Dolorean

Onze tips in deze weekagenda bestaan min of meer uit twee categorieën. Mooie, melancholische liedjes, die zowel door singer-songwriters als door bands worden gespeeld. En daarnaast veel dance in de vorm van de BMKLTSCH RCRDS Label night, Rauw en Drop!

Wanneer: dinsdag 8 februari
Wat: Beat the After Dinner Dip
Waar: ’t Oude Pothuys
Wie: Amarins & Le Gatte Negre en Junior

Waarom: Het is duidelijk projectperiode voor de studenten van de HKU. De afgelopen maanden heb je in de weekagenda al CNMTGRPHC, In Die Soep en de History of Popquiz langs zien komen (voor die laatste kun je tot en met mei nog elke eerste woensdag van de maand in dB’s terecht). Dinsdag 8 februari start er een nieuwe groep studenten met een project in ’t Oude Pothuys. Het concept achter Beat the After Dinner Dip is simpel maar doeltreffend: met twee bands en een lading fair trade chocolade weer energie opdoen na een diner, natuurlijk bij voorkeur in 't Oude Pothuys. Het genre verschilt per keer. Na deze editie met singer-songwriters komt er nog jazz, funk en pop/rock.


Wanneer: donderdag 10 februari
Wat: BMKLTSCH RCRDS Label night
Waar: EKKO
Wie: Skip & Die, Kypski en Pretty Young Trouble

Waarom: BMKLTSCH RCRDS presenteert in EKKO drie van hun artiesten. Voor de trouwe bezoekers van Club 3VOOR12/Utrecht is Skip & Die waarschijnlijk geen onbekende band meer. Dit samenwerkingsverband tussen Jori Collignon (C-Mon & Kypksi, NBTD) en de Zuid-Afrikaanse Catarina Aimée Dahms brengt op hun eerste album een heftige mix van electro en afro beats. Bandmaatje Kypksi gaat terug naar zijn roots: draaien en scratchen. De derde act op de bill is een relatief nieuw initiatief van Boemklatsch-DJ Mike Mago die, samen met Yazz, onder de naam Pretty Young Trouble disco en aanverwante genres draait. Dat wordt dansen deze donderdag in EKKO!Wanneer: vrijdag 11 februari
Wat: licht-melancholische singer-songwriter
Waar: Café Averechts
Wie: Harold K (22:00 uur)

Waarom: In 2005 verscheen Mengsmering, het debuutalbum van Harold K. Wij vonden dat destijds een “grootse debuutplaat”. Bijna zes jaar later is er dan eindelijk een opvolger. De Laatste Pionier is is opgenomen, gemixt en geproduceerd door Mathijn den Duijf (Kytopia). Ook de andere muzikanten die aan het album hebben meegewerkt kunnen zo mee in een who is who van de Utrechtse muziekscene: Pien Feith (waarvan binnenkort ook een tof album uitkomt), Joram Tornij (Most Unpleasant Men) en Mathijs Peeters (o.a. Joast). Een deel van de nummers is gearrangeerd door Jelte Heringa (Most Unpleasant Men, Neonbelle, Joast, Eefje etc. etc.). Tijdens spaarzame optredens heeft K al een voorproefje van de nieuwe nummers gegeven. Aanstaande vrijdag doet Harold een try-out in Café Averechts.


Wanneer: zaterdag 12 februari
Wat: dansen
Waar: Tivoli Oudegracht / dB’s
Wie: RAUW met Erol Alkan en M.E.N. / Drop!

Waarom: Komende zaterdag kun je naar twee terugkerende dansavonden.
Joost van Bellen heeft op deze editie van Rauw niemand minder dan Erol Alkan achter de draaitafels staan. Alkan ken je natuurlijk omdat hij in 2001 aan de wieg stond van de mash-uprage. Hij brak in 2006 door met goede remixen van The Klaxons, Hot Chip en The Scissor Sisters.
Aan de andere kant van Utrecht vindt voor de eerste keer dit jaar drum n bass feestje Drop! plaats, dat sinds een jaar dB’s als thuisbasis voor de Utrechtse avonden heeft.


Wanneer: zaterdag 12 februari
Wat: erg mooie, melancholische liedjes
Waar: EKKO
Wie: Dolorean en Ben Weaver

Waarom: Dolorean komt ujt Portland, in de staat Oregon. Die plaats staat de laatste tijd bijna garant voor kwaliteit. Ook uit Portland komen The Decemberists, Blitzen Trapper, Menomena, Tu Fawning, Horse Feathers en Laura Veirs, die vanavond toevallig (?) in Tivoli de Helling staat. Maar terug naar Dolorean. Het viertal maakt hele mooie liedjes waarin vooral de soepele stem van frontman Al James opvalt. Het meest recente album The Unfazed kan zich meten met de beste van de band. In het verleden hebben ze al eens als backing-band getoured met Damien Jurado. Dat zegt wat ons betreft meer dan voldoende over de kwaliteiten van Dolorean. Kandidaat voor Le Guess Who 2011? Ook het voorprogramma is niet misselijk. Ben Weaver speelt breekbare liedjes met gitaar, banjo en piano waarin vooral zijn op Tom Waits lijkende stem opvalt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht