Utrecht presenteert visie en thematiek als kandidaat Culturele Hoofdstad 2018 Utrecht presenteert visie en thematiek als kandidaat Culturele Hoofdstad 2018

Ontwikkelen van bidbook biedt kansen voor ondernemers in de popscene

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto: Anna van Kooij

Utrecht presenteert visie en thematiek als kandidaat Culturele Hoofdstad 2018

Ontwikkelen van bidbook biedt kansen voor ondernemers in de popscene

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto: Anna van Kooij ,

Afgelopen maandag presenteerden Gemeente en Provincie Utrecht de eerste plannen die ertoe moeten leiden dat Utrecht in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa wordt. Het bidbook wordt ontwikkeld via co-creatie en biedt daardoor kansen voor culturele instellingen en ondernemers, ook die in de popscene.

Ontwikkelen van bidbook biedt kansen voor ondernemers in de popscene

“Cultuur is van levensbelang voor de toekomst van onze stad”, sprak burgemeester Wolfsen op dezelfde dag dat staatssecretaris Zijlstra het rapport ‘Bezuinigingen van gemeenten en provincies op kunst en cultuur’ aanbood aan de Tweede Kamer. Uit dat rapport blijkt dat 69 procent van de gemeenten tussen 2010 en 2016 op kunst en cultuur gaat bezuinigen. Utrecht is één van de weinige gemeenten is die dat (vooralsnog) niet gaat doen. De opmerking van Wolfsen deed het dan ook goed bij de 350 mensen die afgelopen maandagavond in een bomvolle zaal in het ROC Midden Nederland in Kanaleneiland aanwezig waren. Op die bijeenkomst presenteerden Gemeente en Provincie Utrecht de eerste plannen die er toe moeten leiden dat Utrecht in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa wordt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht