Te winnen: 2x2 vrijkaarten voor presentatie debuutalbum Pien Feith in EKKO Te winnen: 2x2 vrijkaarten voor presentatie debuutalbum Pien Feith in EKKO

Op Dance On Time hebben de folky gitaarliedjes plaats gemaakt voor synths en samples

, Tekst: Mike van Dooyeweert

Te winnen: 2x2 vrijkaarten voor presentatie debuutalbum Pien Feith in EKKO

Op Dance On Time hebben de folky gitaarliedjes plaats gemaakt voor synths en samples

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Pien Feith mag dan tegenwoordig in Amsterdam wonen, ze is nog steeds vaak in Utrecht te vinden. Op 19 februari in ieder geval, wanneer ze haar debuutalbum Dance On Time presenteert in de EKKO. Tijd voor een praatje. Oh ja: 3VOOR12/Utrecht mag ook nog eens twee sets van twee kaarten weggeven voor de albumpresentatie.

Op Dance On Time hebben de folky gitaarliedjes plaats gemaakt voor synths en samples

Van de twee showcases die Pien Feith houdt om haar album Dance On Time te presenteren, vindt de eerste plaats 19 februari in het Utrechtse EKKO. Voor deze show mag 3VOOR12/Utrecht twee sets van twee kaarten weggeven. Wat je voor twee van die kaarten moet doen lees je verderop. De tweede showcase vindt op 24 februari plaats in Paradiso in Amsterdam, de stad waar Pien inmiddels woont. “Ik ben niet naar Amsterdam verhuisd omdat ik een hekel heb aan Utrecht hoor”, zegt de zangeres lachend. “Ik kon daar toevallig een huis krijgen, waar ik ook een studio in kon bouwen. Ik hou nog steeds van Utrecht. Bovendien werk ik er en woont onze drummer er.”

Wie de eerder uigebrachte EP’s van Pien Feith (waaronder The Wilderness Sound) vergelijkt met het debuutalbum, hoort duidelijk verschil. Natuurlijk, de stem is onmiskenbaar die van Pien, maar op Dance On Time hebben de folky gitaarliedjes plaats gemaakt voor synths en samples; meer elektronica dus. “Dat komt voort uit de verandering van mijn eigen smaak. Wanneer je iets gaat maken, dan doe je dat vanuit iets wat je zelf goed vindt en ik luister graag naar bands die over de grenzen van genres heen kijken.” Als artiesten die haar geïnspireerd hebben, noemt ze onder andere Destroyer en Twin Shadow. “Ik luister ook nog steeds wel naar gitaarbands, hoewel minder vaak. Bands die de twee elementen combineren vind ik interessant.”

De verandering heeft wel zo zijn invloed gehad op de samenstelling van haar band. Die bestaat nu naast haarzelf uit Melvin Wevers (gitaar, toetsen, samples), uit Pim Verlaek op drums en Peter Akkerman op bas. “We speelden eerst in een andere formatie. Melvin en ik wilden iets anders doen, ik wilde anders gaan schrijven, maar we wisten nog niet precies waar het naartoe zou gaan. Uiteindelijk zijn we flink de andere kant op gegaan. We hebben er mensen bij gezocht die zich in deze stijl kunnen vinden. Voor mij is dit een manier om mijn geluid te verbreden.”

Vanaf 21 febuari ligt het debuutalbum pas officieel in de winkels, maar haar muziek heeft inmiddels al landelijke aandacht gekregen. Zo mocht Pien de titeltrack, tevens single, live ten gehore brengen in De Wereld Draait Door. “Daar heb ik veel reacties op gehad, van mensen die je nog van vroeger kennen en je aanspreken op Facebook. Heel leuk.” Dance On Time wordt zoals gezegd tweemaal gepresenteerd: op 24 februari speelt Pien in de Paradiso in Amsterdam, maar de primeur is voor Utrecht met een optreden in EKKO op 19 februari. “We gaan dan natuurlijk het album presenteren en we maken van de gelengeheid gebruik om een nieuw bandlid aan jullie voor te stellen, Bow Evers”. Op 19 februari zal verder DJ Sotu the Traveller platen draaien, en zal Arts the Beatdoctor een set spelen.

3VOOR12/Utrecht mag twee sets van twee kaarten weggeven voor de albumpresentatie in EKKO. Om twee kaartjes in de wacht te slepen moet je de volgende vraag goed beantwoorden: noem twee projecten (behalve ‘Pien Feith’) waaraan Pien haar medewerking heeft verleend heeft. Stuur je antwoord naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl. Inzenden kan tot en met 16 februari.

Te zien: Pien Feith albumpresentatie, zaterdag 19 februari 2011 @ EKKO.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht