Solo kijkt terug en vooruit in Kikker Solo kijkt terug en vooruit in Kikker

Michiel Flamman viert 28 maart de Duitse release van verzamelplaat ‘This Is Solo’ met oud en nieuw werk

, Tekst: Niels Spinhoven

Solo kijkt terug en vooruit in Kikker

Michiel Flamman viert 28 maart de Duitse release van verzamelplaat ‘This Is Solo’ met oud en nieuw werk

Tekst: Niels Spinhoven ,

Michiel Flamman, alias Solo, is druk deze dagen. Zijn inspanningen om voet aan Duitse grond te krijgen vallen samen met het afronden van zijn nieuwe album. Om zijn Nederlandse publiek de kans te geven kennis te maken met nieuw werk, zal Flamman op 28 maart een eenmalig optreden geven in Theater Kikker.

Michiel Flamman viert 28 maart de Duitse release van verzamelplaat ‘This Is Solo’ met oud en nieuw werk

Michiel Flamman, alias Solo, is druk deze dagen. Zijn inspanningen om voet aan Duitse grond te krijgen vallen samen met het afronden van zijn nieuwe album in Berlijn. De release van het exclusief in Duitsland verkrijgbare kennismakingsalbum This Is Solo is begin januari uitgebracht ter ondersteuning van zijn Duitse optredens.

Om de release van This Is Solo te vieren en om zijn Nederlandse publiek de kans te gunnen om kennis te maken met het nieuwe werk, zal Solo op 28 maart een eenmalig optreden geven in Theater Kikker in Utrecht. Flamman koos voor Kikker vanwege de intieme setting die het theater biedt. Desondanks zal Solo als band aantreden.

Een unieke editie van het album ‘This Is Solo’ - met extra hoes die voor elke cd anders is - maakt onderdeel uit van de entreeprijs (15 euro). "Ik heb ervoor gekozen de cd in een speciaal hoesje uit te brengen", vertelt Flamman. Daarvoor benaderde hij een Japanse kunstenaar uit Berlijn. "Endo ken ik van een eerder bezoek aan Berlijn. Hij maakt afbeeldingen en bedrukt t-shirts. Nu heeft hij een speciale tekening gemaakt voor This Is Solo en stof bedrukt." Flamman borduurt en nummert de stoffen vervolgens in een naaicafé. "Over twee weken ga ik weer terug naar Berlijn om te mixen aan de nieuwe plaat en de hoezen te maken."

Kijk hier naar de 'making of' van deze albumhoezen.

Kaarten voor het optreden zijn te koop via de website of aan de kassa van Theater Kikker.

Te zien: Solo, 28 maart 2011 @ Theater Kikker

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht