Hof van Jaeden overschrijdt Utrechtse grenzen met nieuwe aanwinsten Hof van Jaeden overschrijdt Utrechtse grenzen met nieuwe aanwinsten

Labelnight met SamenSterk luidt het nieuwe Hofjaar in

, Tekst: Maarten Braun

Hof van Jaeden overschrijdt Utrechtse grenzen met nieuwe aanwinsten

Labelnight met SamenSterk luidt het nieuwe Hofjaar in

Tekst: Maarten Braun ,

Aanstaande zaterdag staat een vernieuwd Hof van Jaeden samen met collega-label SamenSterk Records op het podium van Tivoli. Een avond vol optredens, waarbij de eerste twee niet-Utrechtse Hoflieden gepresenteerd worden en er een vervolg wordt gegeven aan het Overdosis-project.

Labelnight met SamenSterk luidt het nieuwe Hofjaar in

Komende zaterdag staat Tivoli de Helling in het teken van een ouderwetse hiphopavond. Het Utrechtse Hof van Jaeden trapt het nieuwe jaar af samen met de collega’s van SamenSterk Records uit Amsterdam. Een avond vol optredens, waarbij twee nieuwe, voor het eerst niet-Utrechtse Hoflieden gepresenteerd worden en er een vervolg wordt gegeven aan het Overdosis-project. Labelbaas J.A.E. licht het één en ander toe.

De twee nieuwe aanwinsten bij het Hof van Jaeden zijn de Almelose Pper en het Heerlense VerZet. De eerstgenoemde is een geheel nieuwe speler in de hiphopscene. Zijn enige bij het publiek bekende wapenfeit tot nu toe is de gastbijdrage die hij leverde op de single en videoclip ‘Main Man’ afkomstig van ML’s debuutalbum. J.A.E.: “Pper is daarna steeds meer met ons opgetrokken en heeft ook meegedaan met een aantal shows. Toen hij ons steeds meer nummers liet horen, was ik overtuigd en heb ik hem getekend.”

Het VerZet bestaat uit een zestal rappers en een beatmaker en zullen dit jaar hun debuutalbum uitbrengen bij het Hof van Jaeden. In 2010 baarden ze opzien door hun ‘cypher video's’, waarbij ze klassieke hiphopbeats gebruikten, daar zelf overheen rapten en dit filmden. “Ik zag hun filmpjes en vond dat gewoon goed. Ik ben daarna direct afgereisd naar Heerlen. Daarnaast sluit hun manier van muziek maken perfect aan bij het Hof van Jaeden. Het gaat vooral om de stijl, 'klassieke boombap',  en niet altijd om de inhoud”, aldus J.A.E.  

Dat beide nieuwe acts niet uit Utrecht komen, is volgens J.A.E een logische stap: “Wij willen als label groeien en meer het land in. Er is natuurlijk meer dan Utrecht alleen. Hiphop staat op nummer één: het maakt eigenlijk niet uit waar de artiesten vandaan komen.”

In 2010 hebben de acts JAE, ML, Verdomd, Ongezond en Steach & Dobleye onder Hof van Jaeden allemaal hun debuutalbum uitgebracht en samen opgetreden op onder andere het Bevrijdingsfestival en Roffest. Waarom samen? J.A.E. licht toe: “Het optreden als één geheel beviel de leden erg goed. Bij optredens merkten we ook dat het publiek het collectief erg waardeerde. Vandaar dat wij verder gaan als een groep.” Dat neemt niet weg dat de diverse afzonderlijke leden geen eigen inbreng hebben. “Alle leden zullen gewoon eigen nummers spelen,” zegt J.A.E., “maar er zal wel meer samenwerking zijn. Zo zullen de leden ook veel meer tracks met elkaar gaan maken.”

Om de introductie van het bovenstaande een extra feestelijk tintje te geven komt uit Amsterdam de volledige crew (M.O. & Brakko, Dret & Krulle, Tastic, D.Lipps en Rex-N-Undercover) van SamenSterk Records naar De Helling om hun support voor het Hof te tonen. Tussendoor worden ook nog plaatjes gedraaid door dj’s Jane Doe en Dynamite. Een vol programma dus, passend bij de gestaag voller groeiende artiestenstal van het Hof van Jaeden.

Te zien: Hof van Jaeden vs. SamenSterk Records labelnight, zaterdag 5 februari @ Tivoli de Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht