Cross-Linx 2011 lost belofte in Cross-Linx 2011 lost belofte in

Programma rond headliner The National wordt smaakvol ingevuld

, Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Armelle van Helden

Cross-Linx 2011 lost belofte in

Programma rond headliner The National wordt smaakvol ingevuld

Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Armelle van Helden ,

Het rondreizende festival Cross-Linx doet traditiegetrouw Vredenburg Leidsche Rijn aan. De elfde editie biedt, net als voorgande edities, een programma met artiesten die werken op het raakvlak van nieuwe (klassieke) muziek en avant-garde pop. 3VOOR12/Utrecht was present om een fotosfeerverslag te maken.

Programma rond headliner The National wordt smaakvol ingevuld

17 februari 2011: de elfde editie van rondreizende festival Cross-Linx doet Vredenburg Leidsche Rijn aan. Het concept van Cross-Linx is, in een notendop, het aanbieden van een muziekprogramma met internationale, vernieuwende artiesten die werken op het raakvlak van nieuwe (klassieke) muziek en avant-garde pop. De precieze invulling van een editie komt tot stand in samenwerking met een spraakmakende musicus, componist of combinatie van artiesten. Voor de editie van 2011 is klassiek gitarist, componist maar bovenal lid van The National Bryce Dessner gevraagd om mee te werken aan de totstandkoming van het programma. Op het Cross-Linx-affiche prijken zowel acts die artistiek verwant zijn aan het werk van Dessner, als acts uit de New Yorkse indiescene. En, niet te vergeten, met The National als headliner.

3VOOR12/Utrecht maakte de tocht over De Gele Brug naar De ‘Rode Doos’ met het doel zoveel mogelijk indrukken op te doen en om deze vast te leggen in een fotoverslag: zie hier het resultaat.

Gezien: The National e.a., 17 februari 2011 @ Cross-Linx, Vredenburg Leidsche Rijn

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht