Weekagenda week 38 Weekagenda week 38

21 Eyes of Ruby, Joast, Lo Friday, DeWolff, festival De Bestuiving, Live in the Living

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 38

21 Eyes of Ruby, Joast, Lo Friday, DeWolff, festival De Bestuiving, Live in the Living

Tekst: Marc van der Laan ,

Zoals elke week heeft 3VOOR12/Utrecht voor jullie weer de tofste shows in Utrecht en omstreken geselecteerd. Deze week zijn dat de cd-presentatie van 21 Eyes of Ruby, een instore van Joast, de eerste Lo Friday van het seizoen, DeWolff in Zeist, festival De Bestuiving en Live in the Living.

21 Eyes of Ruby, Joast, Lo Friday, DeWolff, festival De Bestuiving, Live in the Living

Wanneer: donderdag 23 september
Wat: alternatieve, progressive rock en postrock
Waar: dB’s
Wie: 21 Eyes of Ruby en Forsophie

Waarom: Het Limburgse 21 Eyes of Ruby presenteert donderdag hun nieuwe album Conquer the World pt. 5. Het lijkt wat vreemd dat ze dat in dB’s doen, maar Utrecht is natuurlijk een betere startplaats om de wereld te veroveren dan pakweg Geleen. De Limburgse fans hoeven echter niet te treuren. Een dag later doen ze de presentatie nog een keer over in Maastricht. Dat veroveren van de wereld is trouwens begonnen als grap maar begint met album nummer vijf onder dezelfde naam serieuze vormen aan te nemen. En als we de eerste recensies mogen geloven is de alternatieve rock van het trio muzikaal ook dik in orde. Rest nog om te melden dat het album verschijnt op het onvolprezen Dying Giraffe Recordings. Ze weten daar als geen ander hoe je kwaliteit schrijft. Support komt van de Utrechtse postrock band Forsophie dat na een tour door Engeland weer eens in de thuisstad speelt.


Wanneer: vrijdag 24 september
Wat: pop en Americana
Waar: Plato Utrecht
Wie: Joast (17:00 uur)

Waarom: Na het opdoeken van Taxi to the Ocean heeft Joost Oskamp niet al te lang bij de pakken neer gezeten. Niet bang om zijn dromen te realiseren heeft hij zijn debuutalbum Transatlantic Hope opgenomen in Los Angeles met producer Todd Burke en een band waarvoor veel Amerikaanse artiesten een moord zouden doen. Wat we van dat debuut vinden lees je hier. Voor zijn clubtour heeft hij een Utrechtse allstar band bij elkaar geritseld. Gelukkige bezoekers van de Stekkerloze Zondag in café De Stad hebben al kunnen horen hoe dat klinkt. Vrijdag speelt hij een set in de Plato en op 16 oktober een volledige show in EKKO. Tegen die tijd gaan we jullie weer spammen.


Wanneer: vrijdag 24 september
Wat: Lo Friday
Waar: De Kargadoor
Wie: Bebe Fang, Novack en Luik

Waarom: Dat lees je hier.


Wanneer: vrijdag 24 september
Wat: rauwe rock met Hammond-orgel en gitaar
Waar: De Peppel
Wie: DeWolff en Sound of Parka

Waarom: Het afgelopen jaar zijn veel dromen uitgekomen voor de jongens van DeWolff: debuutalbum uitbrengen, spelen op Noorderslag en Pinkpop en genomineerd worden voor een 3VOOR12 Award om er maar een paar te noemen. En dat allemaal in minder dan twee jaar tijd na het winnen van de Kunstbende. Echt rustig zitten kunnen ze niet (aan album nummer twee wordt bijvoorbeeld alweer hard gewerkt). En dat is maar goed ook want daarom kun je op vrijdag in De Peppel luisteren naar de rauwe bluesrock van het drietal. Passende support wordt geleverd door de bluesrock met een psychedelisch randje van het Utrechtse Sound of Parka.


Wanneer: zondag 26 september
Wat: Festival de Bestuiving (vanaf 14:00 uur)
Waar: dB’s
Wie: The Secret Love Parade, Staatseinde, Lightwires, Lesbian Mouseclicks, Labasheeda, Monokino, Everybody Knew, Avigail en veel anderen

Waarom: De Bestuiving is een Do It Together festival. Bands regelen voor zichzelf en voor andere bands optreden en als het goed gaat, zoals deze zondag, organiseren ze een heel festival. De gezonde regeldrift van een aantal van de betrokkenen levert een festival op met vijftien bands die spelen in de grote zaal, rokersruimte en het bargedeelte van dB’s. Alsof vijftien bands nog niet genoeg is, zijn er ook nog vijf dj’s en een VJ. Alles bij elkaar levert dit een eigenzinnig festival op waarop de Utrechtse eer wordt hoog gehouden door Staatseinde, Lightwires, Lesbian Mouseclicks, Avigail en Everybody Knew (de doorstart van Antiphone).


Wanneer: zondag 26 september
Wat: Live in the Living (19:30 uur)
Waar: Oudegracht aan de Werf 105
Wie: Arthur Adam, Julia P en Long Conversations and The Closet Orchestra

Waarom: We gaan ervan uit dat het concept van Live in the Living niet veel uitleg meer behoeft. In de intieme setting van een huiskamer kun je luisteren naar akoestische of beperkt versterkte optredens. Aanstaande zondag start het tweede Utrechtse seizoen met de Amsterdammer met Twentse roots Arthur Adam die we onder andere nog kennen van zijn album in de In A Cabin With reeks. Julia P speelt pakkende, dromerige liedjes met een licht psychedelisch randje. Ook de laatste act is een singer-songwriter. Onder de naam Long Conversations and The Closet Orchestra brengt Olaf Caarls melancholieke liedjes.
Zoals altijd is het aantal plaatsen beperkt. Reserveren kan via de site van Live in the Living.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht