Weekagenda week 36 (met gratis kaarten voor Swipe en Hard uit het Hart!) Weekagenda week 36 (met gratis kaarten voor Swipe en Hard uit het Hart!)

Wintersleep, Diggedyschweng?, Swipe, Into The Woods, Hard uit het Hart, War of Words

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 36 (met gratis kaarten voor Swipe en Hard uit het Hart!)

Wintersleep, Diggedyschweng?, Swipe, Into The Woods, Hard uit het Hart, War of Words

Tekst: Marc van der Laan ,

In deze 3VOOR12/Utrecht weekagenda vind je indierock, postrock, jazz, funk, bossanova, dubstep, dance, metal en hiphop. Kan het eclectischer?

Wintersleep, Diggedyschweng?, Swipe, Into The Woods, Hard uit het Hart, War of Words

Wanneer: dinsdag 7 september
Wat: Indierock
Waar: EKKO
Wie: Wintersleep + Youth Pictures of Florence Henderson

Waarom: Met twee leden van Holy Fuck in de gelederen zou je kunnen denken dat Wintersleep uit hetzelfde electrovaatje tapt. Niets is minder waar. De band moet het hebben van meeslepende, enigszins theatrale indierock. Met dat geluid zijn ze al eens tot beste nieuwe groep verkozen in hun thuisland Canada. Vlak voor de zomer verscheen hun derde album New Inheritors waarmee ze nu door Europa touren. Hierna gaan ze naar Amerika voor een tour met The Hold Steady. Het optreden in EKKO is hun enige show in Nederland.
Voorprogramma Youth Pictures of Florence Henderson komt uit Noorwegen. De sfeervolle postrock van de band valt vooral op doordat er, in tegenstelling tot de meeste andere bands in dat genre, ook van zang gebruik wordt gemaakt.


Wanneer: donderdag 9 september
Wat: frisse nazomer jazz
Waar: SJU Podium
Wie: Diggedyschweng? + Mrs. Smit & The Boys From Brasil

Waarom: Afgelopen weekend ook zo genoten van het weer? Toeval of niet maar op het podium van SJU staan donderdag twee bands die hun best doen het zomerse gevoel nog even vast te houden. Diggedyschweng? mengt jazz, pop, hiphop en een beetje disco tot uitermate dansbare Urban Funk en Jazzy Jungle-grooves. Ook bij Mrs. Smit & The Boys From Brasil staat dansen voorop. Hoe kan het ook anders met een repertoire dat varieert tussen zwoele bossanova's, choro's en opzwepende samba's. Met de Portugese teksten van zangeres Femke Smit erbij waan je je helemaal in Zuid-Amerika.


Wanneer: vrijdag 10 september
Wat: Swipe (23:00)
Waar: Tivoli De Helling
Wie: Eprom, Take, AstroPoser en RuweData

Waarom: Voor de zomer werd door veel recensenten de loftrompet geblazen over Cosmogramma, het nieuwe album van Flying Lotus. Het complexe en gelaagde album doet het niet alleen goed bij de critici maar ook bij het publiek. Cosmogramma is een ambitieus album van de meeste talentvolle producer uit de toch al niet misselijke scene in Los Angeles. De scene rond Flying Lotus en de Engelse post-dubstep underground vormen de aanleiding voor Swipe, een nieuwe moderne elektronische dansavond in Tivoli de Helling. Zelf zeggen ze dat Swipe staat voor “leftfield, electronisch, laag, diep en origineel”. Omdat we tegenwoordig niet zonder hokjes kunnen gooien we die er ook maar even in: Swipe is dubstep, glitch-hop, 8-bits-psychedelica, uk funky, hiphop en alles wat daartussen ligt. Op deze eerste editie staan Eprom met een combinatie van zware hiphop beats en dubstep bassen (op WARP!), de astrohop van Take uit Los Angeles en de Nederlandse producers AstroPoser en RuweData.

Voor deze eerste editie mag 3VOOR12/Utrecht 2 x 2 kaarten weggeven. Mail uiterlijk donderdagavond 23:57 uur je naam, e-mail adres en het antwoord op de vraag naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl.
Daarvoor moet je antwoord geven op de volgende vraag: Manchester had Factory en The Hacienda, London had Fwd in Velvet Rooms en Plastic People. Hoe heet de muzikale bakermat in Los Angeles waar nu zoveel ogen op gericht zijn?


Wanneer: zaterdag 11 september
Wat: Into The Woods festival (12:00 – 24:00)
Waar: Openluchttheater Amersfoort
Wie: o.a. Guido Schneider (DE), Secret Cinema, Max Cooper (UK), Qbical & Tundra en Loops (live)

Waarom: Lees hier het interview met mede-organisator Paul Niezen.
De after-party is, hoe kan het ook anders, in De Kelder waar Olivier Weiter en Max Cooper doorgaan totdat het niet meer kan.


Wanneer: zaterdag 11 september
Wat: Hard uit het Hart metalfestival
Waar: De Peppel, Zeist
Wie: KhaoZ, Disquiet, Polydrone en Nuestros Derechos

Waarom: In De Peppel in Zeist vindt elke eerste zaterdag van de maand een metalnight plaats. Twee bands spelen dan tegen een schappelijke prijs op een moment dat ook jeugdige metalheads de optredens nog mee kunnen maken. Op die manier probeert organisator Jerry van Vliet de lokale metalscene te promoten. In het verlengde van de metalnights heeft Van Vliet vorig jaar het Hard uit het Hart metalfestival georganiseerd. Het festival is eigenlijk een metalnight in het kwadraat: vier lokale metalbands krijgen door hun optreden op het festival extra aandacht en worden gestimuleerd om nog harder aan hun carrière te werken. Aanstaande zaterdag vindt de tweede editie van het festival plaats. Vanaf 21:00 uur kun je luisteren naar welke veelbelovende metalbands onze provincie te bieden heeft.

3VOOR12/Utrecht mag 2 x 2 kaarten weggeven. Mail uiterlijk donderdagavond 23:57 uur je naam en e-mail adres naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl onder vermelding van Hard uit het Hart.


Wanneer: zaterdag 11 september
Wat: War of Words (22:00)
Waar: Tivoli de Helling
Wie: DuvelDuvel, DJ Mass, DJ Ivoryman, DJ Dna en surprise act

Waarom: War of Words is een Utrechtse graffiticrew die bekend is geworden met grote, gedetailleerde, kleurrijke pieces. 21 jaar na de start is het opgebouwde erfgoed van de crew in full-color vastgelegd in de vorm van een krant. De gelimiteerde oplage van 400 stuks belooft een waar collectors item te worden. Zo’n unieke release kan natuurlijk niet zonder een feestje. Tijdens een oldschool hiphop-party in Tivoli de Helling kun je de publicatie voor een speciale prijs kopen en ondertussen luisteren naar een paar pioniers van de Nederlandse hiphop.


War Of Words from War Of Words on Vimeo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht