Weekagenda week 35 Weekagenda week 35

Black Diamond Heavies, De Overdosis, A Massive Goodbye, Kribbuh Shit, A Lazy Sunday Afternoon en een bijzonder Duits avontuur

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 35

Black Diamond Heavies, De Overdosis, A Massive Goodbye, Kribbuh Shit, A Lazy Sunday Afternoon en een bijzonder Duits avontuur

Tekst: Marc van der Laan ,

Voor iedereen die dit weekend niet op Vlieland zit heeft 3VOOR12/Utrecht weer een volstrekt subjectieve selectie gemaakt van het concertaanbod in de provincie. Deze editie ook een speciale internationale vermelding.

Black Diamond Heavies, De Overdosis, A Massive Goodbye, Kribbuh Shit, A Lazy Sunday Afternoon en een bijzonder Duits avontuur

Wanneer: vrijdag 3 september
Wat: rauwe, blues punk rock-‘n-roll en sixties-beat
Waar: dB’s
Wie: Black Diamond Heavies + The Skywalkers + The Vibrotones

Waarom: Vrijdag gaan de Black Diamond Heavies dB’s op zijn kop zetten. Dat weten we omdat ze dat de voorgaande drie keer dat ze aan de Cartesiusweg speelden, ook hebben gedaan. Eén van die eerdere optredens was tijdens een editie van onze eigen Club 3VOOR12/Utrecht waar ze de hele zaal in beweging wisten te krijgen. Met alleen maar drums en een Fender Rhodes orgel maken Van Campbell en John Wesley Myers rauwe garage punk met uitstapjes naar soul, blues en gospel. Om het helemaal af te maken worden de nummers op een bijna bezeten manier gebracht.

Om er helemaal een garage/sixties-avond van te maken wordt het voorprogramma verzorgd door het sixties beat duoThe Skywalkers uit Utrecht en de rock ’n roll van The Vibrotones.


Wanneer: vrijdag 3 september
Wat: De Overdosis (hiphop)
Waar: EKKO
Wie: releaseparty ‘Skeffneckuz Luiwammes Wildspieker’ van Ongezond + Blaxtar

Waarom: Aanstaande vrijdag vindt in EKKO weer een nieuwe editie van de hiphopavond De Overdosis plaats. Daar presenteert de Utrechtse hiphopcrew Ongezond hun debuutalbum ‘Skeffneckuz Luiwammes Wildspieker’, alweer de vierde release dit jaar van Hof van Jaeden. Het voorprogramma wordt verzorgd door niemand minder dan Blaxtar. Met een live-band zal hij nummers spelen van zijn laatste album OZMO6:2.
De eerste twintig bezoekers die zich vrijdag bij de merchandise-stand melden krijgen OZMO6:2 van Blaxtar cadeau. Nice!

Kijk voor een voorproefje van de show naar de achterbanksessie die Ongezond en Blaxtar voor deze editie van De Overdosis hebben gedaan:


Wanneer: zaterdag 4 september
Wat: A Massive Goodbye (vanaf 22:00 uur)
Waar: dB’s
Wie: DJ’s Druid, Illusive, Westrum, Chillum en anderen

Waarom: Zeven jaar geleden vonden een paar mensen dat het tijd was om de drum & bass scene in Utrecht te verenigen en te kijken of ze een platform konden bieden aan nieuwe talenten. Dat idee heeft geresulteerd in Utreg Massive, een collectief dat sinds dat begin in 2003 verantwoordelijk is geweest voor ontelbaar optredens, succesvolle feesten met internationale namen, 2 cd’s, radioshows en uitwisselingen met andere collectieven in binnen- en buitenland. Met die activiteiten hebben ze bijgedragen aan het op de kaart zetten van drum & bass, jungle, breakbeat en dubstep in Utrecht. Anno 2010 gaan de crewleden op zoek naar een nieuwe uitdaging. Stoppen kan echter niet zonder dat de DJ’s de drums en bassen nog een keer laten rollen. In dB’s draaien ze zaterdag al hun favoriete platen van de afgelopen jaren. Check it out!


Wanneer: zaterdag 4 september
Wat: Kribbuh Shit
Waar: De Kelder, Amersfoort
Wie: Sticks & A.R.T. en Fresku

Waarom: Kribbuh Shit is de periodieke hiphop-avond van De Kelder. De eerste editie van het nieuwe seizoen gaat meteen hard. Met Sticks en Fresku staan er twee rappers op de planken die beiden in het afgelopen jaar sterke albums hebben uitgebracht. Sticks werd bekend als lid van het ter ziele gegane Opgezwolle en diverse andere projecten. In het voorjaar heeft hij zijn derde solo-album Alledaagse Waanzin uitgebracht. Op beats van A.R.T. verwoordt Sticks zijn ergernis over de hedendaagse ‘schreeuwcultuur’.
Met Fresku is het heel hard gegaan. In december won hij drie State awards, in april kwam zijn debuut-abum uit dat vrij snel daarna werd genomineerd voor een 3VOOR12 Award. In zijn rhymes behandelt hij universele emoties op een manier die de ene keer kwetsbaar en de andere keer relativerend is. Deze vette double-bill is een mooie staalkaart van de Nederlandse hiphop.


Wanneer: zondag 5 september
Wat: A Lazy Sunday Afternoon
Waar: Park Lepelenburg
Wie: Lirio, Zasja, The Faraways

Waarom: Na een intensief weekend kun je tot rust komen tijdens A Lazy Sunday Afternoon. In Park Lepelenburg word je tijdens het picknicken, sporten of gewoon gezellig rondhangen met vrienden en vriendinnen, vergast door relaxte, (semi-)akoestische muziek of door een dichter. Op het podium van de muziekkapel staan deze zondag het balfolk trio Lirio, de Utrechtse singer-songwriter Zasja en de ook uit Utrecht afkomstige countryband The Faraways. Die laatsten stonden in maart nog in de finale van The Clash of the Titans en hebben met Jolanda Peters één van de mooiste (country-)stemmen uit Utrecht, nee Nederland in de gelederen. Gecombineerd met de songs van Ronald Visser en de uitstekende muzikanten resulteert dat in country met een lach en een traan waarbij Gram Parsons en Emmylou Harris nooit ver weg zijn.

Wanneer: woensdag 8 en donderdag 9 september
Wat: Popkomm
Waar: Berlijn
Wie: The Black Atlantic, Moss, De Staat, Laura Jansen en meer

Waarom: Het alom geroemde internationale evenement Popkomm is sowieso al een dikke tip voor de meer dan gemiddelde muziekliefhebber, maar dit jaar extra bijzonder. Voor het eerst is er een showcaseprogramma, waarbij Nederland goed vertegenwoordigd is. Drie razende reporters van 3VOOR12/Utrecht reizen per bus mee met The Black Atlantic, die tijdens de showcase tweemaal zullen optreden. Hun veelgeroemde debuutalbum Reverence for Fallen Trees verscheen vorig jaar bij het Utrechtse label Beep! Beep! Back up the Truck. Onze reporters maken een sprankelend verslag van hoe het het label en de band bij de oosterburen vergaat. Goed nieuws. Nog meer goed nieuws is dat er in de bus die woensdag 8 september vanuit Utrecht zal vertrekken plaats is voor meereizende fans. Voor 50 euro krijg je vervoer naar Berlijn, toegang tot de shows van de band, passepartouts voor de Popkomm en een overnachting op de stadscamping. Dat is nog eens een afsluiter van de zomer! Neem voor meer info contact op met Beep! Beep! Back up the Truck en houd onze site goed in de gaten voor een uitgebreid verslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht