Weekagenda: Uitfeest 2010 special Weekagenda: Uitfeest 2010 special

Alle niet te missen muzikale acts op een rij

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda: Uitfeest 2010 special

Alle niet te missen muzikale acts op een rij

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het is weer zover. Het jaarlijkse Uitfeest is de start van het nieuwe culturele seizoen. De makers staan te trappelen van ongeduld om ons een impressie te geven van al het moois dat we komend seizoen in de Utrechtse zalen kunnen zien. 3VOOR12/Utrecht haalt de muzikale krenten uit de goed gevulde pap.

Alle niet te missen muzikale acts op een rij

De maanden september tot en met december raken in de agenda’s van de verschillende poppodia al aardig gevuld. Wij van 3VOOR12/Utrecht zien tussen al die optredens weer wat pareltjes zitten. Zoals altijd houden we jullie op de hoogte van de leukste optredens die je in Utrecht of omgeving kunt zien. Om te beginnen hebben we de muzikale hoogtepunten geselecteerd van het Utrecht Uitfeest, de start van het nieuwe culturele seizoen. Extra benieuwd zijn we naar het project Zingende Beelden onder leiding van Michiel Flamman en de cd-presentatie van Lilian Hak in Tivoli de Helling met elfkoppige bigband. Extra leuk is dat alle optredens tijdens het Uitfeest gratis zijn!

Wanneer: zaterdag 11 september
Wat: Grande Finale van Zingende beelden (20:00 – 21:00)
Waar: Wood Chapel, Alendorperweg 57
Wie: Suntrop, Gabby Bakker, Simon Gitsels, Audrey Bolder, Victorine Plante, Ronald Straetemans, Izaira Kersten, Sacha Janatti, Otto de Jong, Lilian Vieira en anderen o.l.v. Michiel Flamman

Waarom: Onder leiding van Michiel Flamman (Solo) hebben acteurs, theatermakers en muzikanten muzikale vertellingen gemaakt bij zes van de beelden in Beeldenpark Leidsche Rijn. Zaterdagavond komen die losse stukken bij elkaar en vormen zo een muzikaal reisverhaal.


Wanneer: zondag 12 september
Wat: Utrecht Uitfeest
Wie: heel veel!
Waarom: omdat er voor iedereen wat tussen zit


Wie: Camping 030 met The Fudge, The Dance, The Q!, Handsome Poets, Nona e.a.
Hoe laat: 12:00 – 17:00
Waar: Podium Stadhuisplein en Stadhuis
Waarom: Tussen 12:00 en 19:00 wordt het plein voor het stadhuis omgetoverd tot een festivalcamping. Naast eten, drinken, dansen en sporten kun je ook luisteren naar bandjes. Op het podium staan met The Q!, The Dance en The Fudge drie van de vier finalisten van de laatste editie van de Utrecht Popprijs. Naast die drie bands kun je onder meer luisteren naar Nona en 3FM Serious Talent Handsome Poets, die met Blinded een radiohitje hebben.


Wie: Voorproefje Popronde met Little Things That Kill en Electric AlleyCat
Hoe laat: 13:00 – 18:00
Waar: Podium Lucas Bolwerk
Waarom: De Popronde is een landelijk festival dat in het najaar plaatsvindt in 24 steden. In elk van die steden treden op één avond een aantal opkomende Nederlandse bands op in kroegen, muziekcafé's en theatertjes. De Utrechtse editie vindt plaats op vrijdag 8 oktober. Tijdens het Uitfeest krijg je alvast een voorproefje met optredens van Little Things That Kill en Electric AlleyCat.


Wie: Muziekbakfiets met Brooomm!, het Esquire Saxofoonkwartet, Modelo62 en Arte Duo
Hoe laat: 13:00 – 18:00
Waar: Tussen Theater Kikker (Ganzenmarkt) en Utrechts Archief (Hamburgestraat)
Waarom: Tussen Theater Kikker en het Utrechts Archief pendelt zondag een muziekbakfiets heen en weer met daarop zes muzikanten van ensembles die komend seizoen te zien zijn in Theater Kikker: Brooomm!, het Esquire Saxofoonkwartet, Modelo62 en Arte Duo.


Wie: Blind date met drie trio's: Trio Barana / Trio Rosa Ensemble / Trio Van Doorn, Van Vugt en Franke
Hoe laat: vanaf 13:00
Waar: SJU Jazzpodium
Waarom: Rasa, Vredenburg en SJU presenteren drie muzikale trio’s die elkaar als tijdens een blind date voor het eerst aftasten. En jij als bezoeker mag bepalen wie het met wie doet!


Wie: Goodwin Sands en Head of Programmes
Hoe laat: 13:00 respectievelijk 14:00
Waar: Kargadoor
Waarom: Aanstaande zaterdag brengt de Utrechtse indiefolkband Goodwin Sands haar nieuwe EP Time Well Spent uit. In de komende maanden zijn ze ook verschillende keren live te zien in Utrecht, om te beginnen zondag tijdens het Uitfeest. In de Kargadoor kun je om 13:00 luisteren naar de folkliedjes van Goodwin Sands. Daarna spelen hun Engelse vrienden Head of Programmes.


Wie: Mondo Leone met Greatest Hits
Hoe laat: 14:15 – 16:15
Waar: Café Hofman
Waarom: Mondo Leone ziet in de gebeurtenissen van alledag dingen die anderen soms niet zien. Bijna altijd leidt dat tot een liedje, verhaal of filmpje. In zijn shows combineert hij die drie tot zijn persoonlijke kijk op de wereld. In café Hofman presenteert Mondo Leone zondag zijn grootste hits.


Wie: JJ Meek
Hoe laat: 16:00 – 17:30
Waar: CBKU
Waarom: Utrechtse singer-songwriter die op de piano soms hoopvolle, soms melancholische liedjes speelt.


Wie: Blue Grass Boogiemen, Bucket Boyz
Hoe laat: 15:00 – 19:00
Waar: dB’s
Waarom: Tradities zijn er om in stand te houden. In dB’s betekent dat dat de opening van het culturele seizoen wordt gevierd met een optreden van huisband Blue Grass Boogiemen. Na de Boogiemen spelen de Amsterdamse Country Trashabillies The Bucket Boyz. Als het weer een beetje goed is - en daar ziet het wel naar uit – gaat de Biergarten open en de BBQ aan. Gezellig!

Wie:
Lilian Hak - Old Powder, New Guns cd presentatie
Hoe laat: 20:30
Waar: Tivoli de Helling
Waarom: Tijdens het uitfeest van 2009 stond Lilian Hak in EKKO met de harde, dansbare electro waarmee ze bekend is geworden. Op dat moment schreven we al dat ze werkte aan een album met strijkers. Dat album is klaar. Op Old Powder, New Guns staan filmische liedjes waarvoor Hak zich vooral heeft laten inspireren door oude filmmuziek. Aanstaande zondag wordt het album in Tivoli de Helling officieel gepresenteerd door Hak en haar elfkoppige bigband. Niet missen dus!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht