Een nieuw gezicht voor Lo Friday Een nieuw gezicht voor Lo Friday

Nieuwe Utrechtse acts krijgen kans in Kargadoor

, Tekst: Daniël Apituley

Een nieuw gezicht voor Lo Friday

Nieuwe Utrechtse acts krijgen kans in Kargadoor

Tekst: Daniël Apituley ,

Er waaide een frisse wind door het concept van Lo Friday, de bandjesavond in de Kargadoor. Een nieuwe programmeur, een nieuw logo en een nu maandelijke editie, dat belooft veel goeds. 3VOOR12/Utrecht sprak met de kersverse programmeur Marije van Veen.

Nieuwe Utrechtse acts krijgen kans in Kargadoor

Lo Friday, de voorheen wekelijkse bandjesavond in de Kargadoor, heeft een nieuwe programmeur. Marije van Veen raakte zelf als dj betrokken bij Lo Friday, waar ze met het Vinyl Collectief elke week in het café plaatjes draaide. Deze zomer is ze begonnen met de programmering van Lo Friday. “Aan het eind van het vorige seizoen van Lo Friday hoorde ik dat er een nieuwe programmeur gezocht werd.”, vertelt Van Veen. “Dat leek me wel iets, en na een gesprek met de organisatie ben ik aan de slag gegaan.“

“Ik wil zoveel mogelijk nieuwe Utrechtse acts een podium geven.”, legt Van Veen uit. De eerste twee edities zijn erg divers geprogrammeerd, zowel qua genre als naamsbekendheid. Zo staan Bebe Fang (experimentele pop), Luik (singer/songwriter), The Skywalkers (beat) en Novack (indierock ) allemaal in de Kargadoor. “Bezoekers moeten open staan voor verrassingen en ze kunnen van alles verwachten.” Het is dus meer dan alleen een bandjesavond. Zo zal videokunstenaar Julian van Buul tijdens de tweede editie van Lo Friday zorgen voor visuals bij de muziek. Marije wil nieuw talent een kans geven, maar houdt ook rekening met het publiek. “Het is natuurlijk leuk om bandjes hun eerste optreden te laten doen, maar je wilt ook wat bekende namen neerzetten waar zeker mensen op afkomen. De bezoekers leren op die manier ook de andere, minder bekende bands weer kennen.”

Het liefst wil de programmeur Lo Friday een begrip in Utrecht maken. “En daarvoor heb ik de totale vrijheid gekregen.” Die vrijheid heeft Marije benut door een aantal veranderingen: een nieuw logo, de focus vooral op Utrechtse acts en het gebruik van ondere andere Facebook. Voorheen was Lo Friday een wekelijkse avond, nu vindt het nog maar eens per maand plaats. Over die keuze is Marije duidelijk: “Door selectiever te zijn in het aanbod kan ik de mooiste avonden samen stellen.”

Verder is Marije ook samenwerkingsverbanden aangegaan met het Central Songwriters Guild, de Popronde en Le Guess Who. “Ik ben trots op dit soort vormen van samenwerking en mijn streven is om ook in de toekomst meer van dit soort partnerships aan te gaan,” zegt Marije, enthousiast vooruitkijkend op het nieuwe seizoen.

Wat: Lo Friday
Waar: De Kargadoor, Oudegracht 36  
Wanneer:  Elke laatste vrijdag van de maand, eerste editie op 24 september
Hoe laat: Deuren open: 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Hoeveel: Entree €3,-

Wij mogen  2x2 kaarten weggeven!  Welke (nog) onbekende act moet er volgens jou op Lo Friday staan?  Mail je beste tip vóór donderdag 23 september, 23.57 uur naar
prijsvraag@3voor12utrecht.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht