De hypnotiserende loops van Pompidou De hypnotiserende loops van Pompidou

'Je gaat met ons de jungle in'

, Tekst: Mike van Dooyeweert

De hypnotiserende loops van Pompidou

'Je gaat met ons de jungle in'

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Iedereen gaat op 11 september los op elektronische klanken in de bossen van Amersfoort. Dan wordt namelijk Into The Woods gehouden, het eerste echte elektronische muziekfestival van de stad. Naast enkele internationale namen, staan ook lokale en regionale acts op het programma, waaronder het Amersfoortse Pompidou. 3VOOR12/Utrecht spreekt met Daan Berends van het duo.

'Je gaat met ons de jungle in'

Pompidou, bestaande uit Daan Berends en Milan van der Meer, is een van de acts die op 11 september een dance set zal weggeven op de eerste editie van Into The Woods. Het duo is nog niet lang samen bezig. “We zijn een jaar of twee geleden begonnen”, vertelt Daan. “Ik had al eerder dingen geproduceerd en Milan draaide toen alleen nog maar. We hebben het eigenlijk met z’n tweeën geleerd.” De twee doen muzikaal dan ook alles samen. “De ene keer doe ik de lead, de andere keer Milan. We hebben zo eigenlijk ook een eigen geluid gecreëerd.”

Daan omschrijft de Pompidou-sound als gevoelige techno. “We willen diepe techno’s maken, met basjes en een groove, maar wel met house heads. De muziek is een beetje hypnotiserend. Wij besteden vooral veel aandacht aan de loops, daarin ligt bij ons veel kracht.”


Pompidou maakt tijdens Into The Woods een beetje zijn debuut. Het tweetal draait wel een of twee keer per jaar livesets, maar echt grote optredens hebben ze nog niet gehad. “De laatste jaren zijn we vooral druk bezig in de studio om onze tracks te perfectioneren. En dit wordt de grote presentatie naar de buitenwereld. We zijn er niet per se op uit om te releasen of om bekend te worden”, vertelt Daan. “We willen gewoon uiting geven aan onze passie voor de muziek.”

De set voor Into The Woods moet wel een hoogtepunt worden, aldus Daan. “Ik hoop dat het gewaardeerd wordt. De reacties op de muziek op onze MySpace zijn in ieder geval positief.”

Pompidou heeft voor de gelegenheid een speciale set in gedachten. “We zullen zeker rekening houden met het thema ‘Into The Woods’. Je gaat eigenlijk de jungle in met Pompidou. Je moet natuurlijk gewoon komen kijken en je laten verrassen.”


Te zien: Pompidou (live), Into The Woods Festival, 11 september 2010, 14.00-15.00 uur Yo33 Stage @ Openluchttheater Amersfoort

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht