Club 3VOOR12/Utrecht viert 50ste editie Club 3VOOR12/Utrecht viert 50ste editie

Club 3VOOR12/Utrecht ziet Abraham en pakt groots uit

, Tekst: Anouk van der Vorst

Club 3VOOR12/Utrecht viert 50ste editie

Club 3VOOR12/Utrecht ziet Abraham en pakt groots uit

Tekst: Anouk van der Vorst ,

Club 3VOOR12/Utrecht is aan zijn 50ste editie toe. Reden voor een feestje dus! Donderdagavond 30 september in dB’s. Be there!

Club 3VOOR12/Utrecht ziet Abraham en pakt groots uit

3VOOR12/Utrecht heeft wat te vieren! Donderdagavond 30 september vindt namelijk alweer de 50ste editie van de Club plaats. Met maar liefst zes acts – Woost, The Follies, I Am Oak, Shock & Awe, Urban Junior en Grizzly Adams – belooft het een spetterende avond te worden. De volgorde waarin de acts spelen, is nog niet bekend, dus zorg dat je op tijd in dB’s bent!

Woost, wie kent dit viermanschap (nog) niet? Al enige jaren kruipen Koen-Willem Toering, Gijs Coolen, Erik Harbers en Nicky Hustinx geregeld bij elkaar. De bandleden van dit gezelschap zijn perfect op elkaar ingespeeld en maken songs die gruizig, stoer en robuust tegelijk klinken. Dit viertal nog nooit live horen spelen? Vanavond is je kans.

The Follies zijn Jan den Besten, Mark Versteegen en Martijn Buser. De mannen vormen een mysterieus drietal, dat zo goed als onvindbaar is op internet. Des te meer reden om ze 30 september live te willen zien optreden, zo dachten wij.

I Am Oak is de creatieve uiting van Utrechtse muzikant Thijs Kuijken. Samen met live band brengt hij warme en gevoelige liedjes ten gehore, die naar eigen zeggen vaak over frustraties in relaties en het creatieve proces van liedjes maken gaan. Akoestische gitaarpartijen en kleurrijke zang, aangevuld met zorgvuldig geplaatste lagen banjo, bas, orgel en minimalistische drumpartijen.

Hij stond geprogrammeerd voor de Club van 1 juli, maar moest verstek laten gaan wegens ziek zijn. We hebben het over Shock & Awe alias Broeky D. Tijdens de 50ste editie van Club 3VOOR12/Utrecht beklimt hij gelukkig alsnog het podium! Wat je kunt verwachten? Veelal experimentele, dansbare en funky beats. Komt dat zien, voelen en beleven!

Urban Junior is een eenmansband uit Zwitserland met een wel heel eigen sound. Gitaar, synthesizer, drumstel en megafoon, dat zijn de instrumenten waar deze jongeman mee werkt. Van overstuurde electropunk tot ontplofte bluesrock tot razende rock ’n roll; op Urban Junior is geen label te plakken. Wij zijn inmiddels erg nieuwsgierig naar deze Zwitser. Jij ook?

Op de drummer na is Grizzly Adams een doorzetting van het in Utrecht legendarische Boy Ler. De nummers van deze indierock-formatie hebben naar eigen zeggen een melancholische inslag en gaan allemaal over liefde, hoop en eenzaamheid. Na een noodzakelijk uitstel van vier maanden ligt sinds 20 september het nieuwe album Hombre Grande in de winkels. En guess what? De officiële presentatie vindt plaats in dB’s tijdens de 50ste Club. Mis het niet!

Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht, 50ste editie, met Woost, The Follies, I am Oak, Shock & Awe, Urban Junior en Grizzly Adams, donderdag 30 september 2010, 21:00 uur @ dB’s. Gratis entree, reserveren niet nodig.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht