Verse Hollandse Nieuwen in EKKO

3VOOR12 en Popronde brengen een avond met veel stonerrock

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Het is weer Popronde-tijd! En dat betekent dat bands van eigen bodem een krans krijgen om zichzelf van hun beste kant te laten zien. Dit jaar hebben 3VOOR12 en de Popronde de handen ineengeslagen: op 8 oktober zullen acts die door 3VOOR12 zijn uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe, optreden in EKKO. Maar er is meer.

3VOOR12 en Popronde brengen een avond met veel stonerrock

Het is weer Popronde-tijd! En dat betekent dat nieuwe, veelbelovende bands van eigen bodem een krans krijgen om zichzelf van hun beste kant te laten zien. Dit jaar hebben 3VOOR12 en de Popronde de handen ineengeslagen: op 8 oktober zullen acts die door het muziekplatform van de VPRO zijn uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe, optreden in EKKO. Maar er is meer.

Het reizende festival Popronde doet op 8 oktober Utrecht aan. In heel de stad treden bands op in popzalen en kroegen. Tot zover niets nieuws. Maar dit jaar is de Popronde en samenwerking aangegaan met 3VOOR12.

Trouwe bezoekers van 3VOOR12 kennen ongetwijfeld het item Hollandse Nieuwe, waarin veelbelovende nieuwe acts in de schijnwerpers gezet worden. Komende vrijdag bieden 3VOOR12 en de Popronde een podium voor deze Hollandse Nieuwen in Utrecht. Vooral liefhebbers van stonerrock kunnen hun hart ophalen, met bands als G.O.T.V. en Heist op het programma.

Om 20.00 uur gaan de Haarlemmers van Heist van start met hun mix van stoner-, post- en grungerock. Een uur later is het de beurt aan electrorockformatie Krach, de band rond frontman Reinier van den Haak (gitarist van Roosbeef). Om 22.00 uur wordt het Hollandse Nieuwe-programma in EKKO afgesloten met de gigh-gain-post-psychedelic-stoner-indie-metal-punk-core-powerpop-noise van G.O.T.V. En zo is de cirkel rond.

Mochten al die powerriffs niet aan je besteed zijn, dan kun je naar de Kargadoor voor de folk van Dusty Stray. Of naar café De Stad voor The Bohemes en singer-songwriter Joost Dobbe. En Little Things That Kill treedt op in café Flitz. Er is nog veel meer, te veel om op te noemen. Check het volledige programma op de Popronde-site.

Te zien: Popronde Utrecht met o.a. Heist, Krach, G.O.T.V. en the Bohemes, vrijdag 8 oktober @ diverse lokaties in Utrecht