Inschrijving voor Clash of the Titans geopend

Grootste bandwedstrijd van Utrecht gaat weer van start

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het festivalseizoen zit er op en, hoewel het nog niet zo voelt, de herfst staat op het punt van beginnen. Dat is ook het startsein voor een groot aantal van de bandwedstrijden die de provincie Utrecht kent. De inschrijving voor de Clash of the Titans, de grootste wedstrijd voor de stad en omgeving, is vorige week geopend. Wil je ook meedoen? Lees dan verder.

Grootste bandwedstrijd van Utrecht gaat weer van start

Vorige week is de inschrijving voor de Clash of the Titans weer geopend. De grootste bandwedstrijd van Utrecht staat open voor bands uit Utrecht en de directe omgeving. Uit de inschrijvingen worden vijftig bands geselecteerd die vanaf 2 december in tien voorrondes kunnen laten horen wat hen onderscheid van de andere deelnemers. De tien voorrondes vinden plaats in dB’s (5), EKKO (2), ACU (2) en Azotod. De winnaars van alle voorrondes gaan samen met de winnaars van de wildcards door naar de halve finales. De finale van de Clash vindt net als vorig jaar plaats in EKKO, eind maart.

De Clash van vorig jaar
is gewonnen door Kleinindustrie. Het trio kwalificeerde zich daarmee ook automatisch voor de halve finale van de Utrecht Popprijs, de wedstrijd voor de winnaars van de lokale bandwedstrijden.

Behalve dat de band uit Utrecht of omgeving komt, moet je ook eigen materiaal spelen. Geen coverbands dus. Inschrijven doe je via het speciale aanmeldingsformulier op de site van dB’s.