Hollandse Nieuwe podia op Poprondes Utrecht en Wageningen

Donderdag in De Overkant, Wageningen en vrijdag in EKKO, Utrecht

Ingmar Griffioen ,

Deze week heb je weer de kans om talloze Nederlandse acts gratis aan het werk te zien op de Poprondes in Wageningen en Utrecht. Donderdag staat het Hollandse Nieuwe podium in De Overkant in Wageningen en vrijdag is EKKO in Utrecht the place to be.

Donderdag in De Overkant, Wageningen en vrijdag in EKKO, Utrecht

Deze week heb je weer de kans om talloze Nederlandse acts gratis aan het werk te zien op de Poprondes in Wageningen en Utrecht. Donderdag staat het Hollandse Nieuwe podium in De Overkant in Wageningen en vrijdag is EKKO in Utrecht the place to be.

Hollandse Nieuwe en Popronde komen naar je toe deze herfst. In 24 speelsteden verrijst een Hollandse Nieuwe podium en zo zagen we al negen Hollandse Nieuwe podia verrijzen tijdens de Poprondes in Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Maastricht, Deventer, Heerlen, Den Bosch en Almere. Deze week brengen de Popronde en Hollandse Nieuwe liefst vijf Hollandse Nieuwe-acts op podia in Gelderland en Utrecht. In de geest van de Popronde zijn die avonden gratis te bezoeken. 3VOOR12/Lokaal is er uiteraard ook bij. Je vindt de aankondigen en verslaggeving van onze Lokaal-collega's in dit dossier.

In Wageningen vinden we drie Hollandse Nieuwe acts op de planken van het HN-podium in De Overkant: Bombay Show Pig (noiserockend trio uit Zuid- en Noord-Holland), G.O.T.V. (psychedelic stonermetalpunk) en de Amsterdamse hiphopcrew Represailles. EKKO is in Utrecht de locatie van het Hollandse Nieuwe podium en daar zien we de stonerrockers van G.O.T.V. weer optreden, evenals de Haarlemse genregenoten van Heist en het Arnhems-Nijmeegse Krach, de 3VOOR12 Selecteert act van september die inmiddels een dijk van een live-reputatie aan het opbouwen is.

Hieronder de tijdschema's van de Hollandse Nieuwe-podia. De rest van de Popronde-programmering vind je door op de site op de steden te klikken.

Donderdag 7 oktober
Cafe de Overkant, Bevrijdingsstraat 38, Wageningen

21.00 uur: Bombay Show Pig (noiserock)
22.15 uur: G.O.T.V. (psychedelic stonermetalpunk)
23.45 uur: Represailles (hiphop)

Vrijdag 8 oktober
EKKO, Bemuurde Weer WZ 3, Utrecht
20.00 uur: Heist (stevige Haarlemse stonerrock)
21.00 uur: Krach (podiumbeesten razen van rock naar electro)
22.00 uur: G.O.T.V. (psychedelic stonermetalpunk)

-----------------------------------

Hollandse Nieuwe sampler:
De eerste zestig bezoekers krijgen ook een bijzondere Hollandse Nieuwe sampler mee, met twintig tracks waaronder exclusieve nummers van onder meer I am Oak, Krach en Yoshimi! En we hebben nog meer exclusives, want speciaal voor Hollandse Nieuwe hebben verschillende artiesten nummers opgenomen die te downloaden zijn via deze link. Daar vind je ook veel meer informatie over alle circa dertig Hollandse Nieuwe-acts die aan de Popronde meedoen en alle 24 Hollandse Nieuwe podia.

Over Hollandse Nieuwe:
3VOOR12's talentenrubriek Hollandse Nieuwe is eind vorig jaar helemaal vernieuwd. Sindsdien verschijnt er maandelijks op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.