C-Mon & Kypski laat het publiek niet zitten C-Mon & Kypski laat het publiek niet zitten

Band geeft spetterend optreden als opening van tentoonstelling Rietvelds Universum

, Tekst: Sabine Schoppers / Foto's: Tim van Veen

C-Mon & Kypski laat het publiek niet zitten

Band geeft spetterend optreden als opening van tentoonstelling Rietvelds Universum

Tekst: Sabine Schoppers / Foto's: Tim van Veen ,

C-Mon & Kypski geeft in het kader van het Rietveldjaar een aantal optredens onder de naam 'Musical Chairs'. Tivoli heeft de vuurdoop en de band haalt alles uit de (Rietveld)kast om een goede show neer te zetten.

Band geeft spetterend optreden als opening van tentoonstelling Rietvelds Universum

Het Rietveldjaar is in volle gang. Vanaf 24 juni 2010 tot 30 januari 2011 staan verschillende musea en routes  in het teken van architect Gerrit Rietveld. Eén van deze musea is het Centraal Museum in Utrecht. Op 20 oktober 2010 is daar Rietvelds Universum geopend, een tentoonstelling met daarin veel ontwerpen van Rietveld en stijlgenoten. De opening van deze tentoonstelling wordt ingeluid door een optreden van C-Mon & Kypski die voor de gelegenheid een nieuw nummer hebben geschreven genaamd 'The Sitdown' inclusief clip waarin een stoelendans gedaan wordt met klassieke Rietveldstoelen.

C-Mon & Kypski treden deze avond niet voor niets op als 'C-Mon & Kypski play Musical Chairs'. De avond staat in het teken van Gerrit Rietveld en dit zie je ook terug in het decor. De typische gekleurde vlakken en balken waar Rietveld zo bekend mee is geworden, kleuren het podium. Daarnaast hangen er her en der videoschermen waar filmpjes op te zien zijn. Het is jammer dat voor deze avond geen speciale locatie is gebruikt, de band speelt ook een Musical Chairs show in het Van Gogh Museum te Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event.

De band heeft er overduidelijk zin in vanavond. Ze hebben al een tijdje niet meer in Utrecht gespeeld en zijn naar eigen zeggen blij om weer eens in Tivoli te staan. Het enthousiasme springt snel over naar het publiek dat uitbundig meezingt met nummers als 'More is Less' en 'Make my Day'. Ook nieuw nummer 'The Sitdown' kan op een enthousiaste reactie uit het publiek rekenen. Toch zijn er ook momenten waarop de band niet helemaal kan overtuigen. Het zijn vooral de bekende nummers die het goed doen. De onbekendere nummers worden minder enthousiast ontvangen door het publiek, zoals het nog nooit eerder live gespeelde 'Travelling Birds' bijvoorbeeld. Het hoogtepunt van de avond is 'Circus C-Mon & Kypski' waarbij het publiek wordt opgeroepen om samen met producer en eerste klas entertainer Simon Akkermans (C-Mon) de 'running man' te doen.

Na een korte pauze wordt de toegift ingezet. Voor de laatste keer haalt het viertal alles uit de kast. Gitarist Daniel Rose pakt de Saz - een traditioneel Turks snaarinstrument - erbij en na een uitgebreide stemsessie en een informatieve lezing over het instrument is de band klaar om 'Be Here Now' te spelen. Na dit rustpuntje zweept de band de bezoekers nog eenmaal op met 'Wildfire'. Hierna wordt het publiek opgeroepen om naar het Centraal Museum te gaan om daar het net geopende Rietvelds Universum te bekijken.

Gezien: C-Mon & Kypski play Musical Chairs, 20 oktober 2010 @ Tivoli Oudegracht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht