Weekagenda week 12 (Tweetakt editie) Weekagenda week 12 (Tweetakt editie)

Tweetakt, Club 3VOOR12/Utrecht, finale Clash of the Titans en hiphop in Amersfoort

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 12 (Tweetakt editie)

Tweetakt, Club 3VOOR12/Utrecht, finale Clash of the Titans en hiphop in Amersfoort

Tekst: Marc van der Laan ,

Eén van de zekerheden in het leven is dat de lente begint met Milaan – San Remo, afgelopen zaterdag met overmacht gewonnen door Oscar Freire. Een andere zekerheid aan het begin van de lente is het Tweetakt festival. 3VOOR12/Utrecht geeft een overzicht van de bands die je deze week 's avonds op de Neude helemaal voor niks kunt gaan bekijken.

Tweetakt, Club 3VOOR12/Utrecht, finale Clash of the Titans en hiphop in Amersfoort

Afgelopen zaterdag is het jaarlijkse jeugd Theaterfestival Tweetakt weer begonnen. Naast veel theater is er net als voorgaande jaren elke avond gratis muziek in het festivalcentrum op de Neude. Zoals het een Utrechts festival betaamt spelen er ook diverse Utrechtse acts zoals 3VOOR12/Utrecht Award-winnaars Most Unpleasant Men, diverse hiphoppers onder aanvoering van Master Surreal, Skip & Die en de winnaar van The Clash of the Titans. Voor de verandering maken we eens een keer geen keuze uit het programma maar loodsen we je er in sneltreinvaart doorheen. Mocht je een beetje eenkennig zijn qua smaak: de avonden zijn min of meer thematisch ingedeeld. Nu maar hopen op een week lang lekkere lenteavonden.
Kijk voor meer informatie op de site van Tweetakt.


Wanneer: maandag 22 maart
Wie: Pop Zavs FFF, Most Unpleasant Men, The Bony King of Nowhere
Hoe laat: 19:45 – 20:45 – 22:00 uur
Waarom: Pop Zavs FFF is het alter ego van singer-songwriter Vincent de Bel. Zijn muziek is een combinatie van pop, folk en rock. Most Unpleasant Men won in december de 3VOOR12/Utrecht Award voor meest veelbelovende Utrechtse band. Die titel gaan ze met hun dit jaar te verschijnen tweede album van zich afschudden. The Bony King of Nohwere uit België heeft het afgelopen jaar al veel indruk gemaakt met hun intieme folk.

Wanneer: dinsdag 23 maart
Wie: The Electric Jets, The Heights en Go Back to the Zoo
Hoe laat: 19:45 – 20:45 – 22:00 uur
Waarom: Met The Electric Jets en Go Back to the Zoo staan er dinsdag twee jonge bands op het podium die door 3FM al met verschillende titels (serious talent) en awards zijn beloond. The Electric Jets spelen een potente mix van indie en rock & roll. Bij Go Back to the Zoo staan de liedjes voorop. Dat laatste is ook het geval bij The Heights. Na een lange pauze hebben ze net hun tweede album ‘Dream Maps’ uitgebracht op Excelsior Recordings. Rode draad in dat album is de liefde met al zijn ups en downs.

Wanneer: woensdag 24 maart
Wie: 0ne Trick Pony, Eefje en André Manuel (solo)
Hoe laat: 19:30 – 20:30 – 21:30 uur
Waarom: Vanavond drie singer-songwriters. Met haar eigenzinnige pianoliedjes was 0ne Trick Pony al te zien op Into the Great Wide Open, Lowlands en Noorderslag. Voorwaar een bliksemcarrière! Eefje heeft met haar dromerige, melancholische liedjes in december de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter gewonnen en stond in januari op de Club 3VOOR12/Utrecht Nieuwjaarsduik in dB’s. De veelzijdige Twent André Manuel wordt normaal begeleid door zijn band De Ketterse Fanfare maar speelt vanavond solo.

Wanneer: donderdag 25 maart
Wie: The Netherlands, The Benelux en Lola Kite
Hoe laat: 20:15 – 21:00 – 22:00 uur
Waarom: Drie bands die ieder op hun eigen manier electronica en popsongs combineren. Kortom: een lekker avondje electropop!

Wanneer: vrijdag 26 maart
Wie: Master Surreal, J.A.E, Diggy Dex, Blaxtar, DJ Skidz
Hoe laat: 20:00 uur en verder
Waarom: Onder de noemer The Spot heeft Master Surreal een avondvullend programma georganiseerd met supervette hiphop. Naast zijn Utrechtse vrienden J.A.E, Diggy Dex en DJ Skidz komt ook Blaxtar langs.

Wanneer: zaterdag 27 maart
Wie: Dean High, DS-10 Dominator, The Routines, Skip & Die
Hoe laat: 20:30 – 21:30 – 22:30 – 23:15 uur
Waarom: Toeval of niet maar DS-10 Dominator, The Routines en Skip & Die hebben het afgelopen jaar alledrie in Club 3VOOR12/Utrecht gestaan. Wie daar geweest is weet wat ons te wachten staat: dansen op elektronische muziek! Dean High draait vanavond de plaatjes.

Wanneer: zondag 28 maart
Wie: Winnaar Clash of the Titans
Hoe laat: 17:30 uur
Waarom: Zaterdagavond vindt in EKKO de finale plaats van bandwedstrijd Clash of the Titans. Minder dan 24 uur later mag de winnaar laten zien of de keuze van de jury terecht is en of ze hun kater al verwerkt hebben.


EN VERDER ...

Tweetakt is niet het enige dat Utrecht deze week te bieden heeft.

Wanneer: donderdag 25 maart
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: Kapabel, Bart van der Lee, The Royal Bastards en Cut in the Hill Gang

Waarom: Om nu al te zien wie er volgend jaar misschien wel op Tweetakt speelt. De huidige editie van Tweetakt heeft in ieder geval acht voormalige Club spelers in de gelederen. Het wordt in ieder geval weer een afwisselende avond met hiphop, singer-songwriter, electro en swingende roots!

Wanneer: zaterdag 27 maart
Wat: Finale Clash of the Titans
Waar: EKKO
Wie: Sanchez, The Devil & The Hierophant, The Faraways, Kleinindustrie, Second7, El Camaro

Waarom: 50 bands, tien voorrondes, twee halve finales en een wildcardronde. Vier maanden geleden is deze editie van The Clash of the Titansa begonnen en nu zijn we aangekomen bij het moment waar het om gaat: de finale. Welke band wordt de opvolger van Marock ’n Roll, en kun je over een ruime maand bewonderen op het Bevrijdingsfestival?


Wanneer: zaterdag 27 en zondag 28 maart
Wat: hiphop in Amersfoort
Waar: De Kelder
Wie: Kribbuh Shit met Zwart Licht en Hef (zaterdag) en Postman (zondag)

Waarom: De Kelder heeft een hiphopweekend. Tijdens Kribbuh Shit  op zaterdag kun je hard gaan op Zwart Licht, één van de succesvolste hiphopcrews van dit moment, en Hef die inmiddels een aantal vette hits op zijn repertoire heeft staan. De zondag doen ze het wat rustiger aan met de oldskoolhiphop van Postman.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht