Weekagenda week 11 met gratis kaarten! Weekagenda week 11 met gratis kaarten!

Under Byen, Jean Parlette, 030303, Klub Radar en Mintzkov

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 11 met gratis kaarten!

Under Byen, Jean Parlette, 030303, Klub Radar en Mintzkov

Tekst: Marc van der Laan ,

Al aan het nadenken over wat je dit weekend gaat doen? Kijk dan snel even in deze weekagenda met de heetste concerttips voor Utrecht. Om de keus helemaal makkelijk te maken geven we ook nog 2 x 2 kaarten weg voor het optreden van Mintzkov in Tivoli de Helling.

Under Byen, Jean Parlette, 030303, Klub Radar en Mintzkov

Wanneer: donderdag 18 maart
Wat: tussen postrock en triphop
Waar: EKKO
Wie: Under Byen & Forsophie

Waarom: De site van EKKO beschrijft mooi de elementen in de muziek van Under Byen die zich lastig laten verenigen: postrock en triphop, noise en klassieke muziek, kil en broeierig. Dat kan zomaar fout gaan. Toch slagen de acht Denen er al een aantal jaar in om op dat slappe koord te blijven staan. Tot nu toe heeft dat twee memorabele optredens in EKKO opgeleverd. Vanavond spelen ze daar weer een exclusieve show. In het voorprogramma staat Forsophie uit Utrecht dat vorige maand haar gelijknamige debuut heeft gepresenteerd. Het album bevat lange, slepende nummers die eerder abstract zijn dan popsongs in de klassieke zin.


Wanneer: vrijdag 19 maart
Wat: folktronica
Waar: Theater Kikker
Wie: Jean Parlette, Flux & The Follies

Waarom: Jean Parlette viel eind vorig jaar op met een creatief idee om meer interactiviteit met haar fans te bereiken. Elke fan kan bandlid worden door zich aan te melden bij Le System. Om te ervaren wat de inbreng van de fans is kun je dit weekend naar de show van Jean Parlette in Theater Kikker. Nog zonder de inbreng van de fans zou je de muziek van Jean Parlette folktronica kunnen noemen. Met laptop, cello, flamencogitaar en Rhodes piano creëert de band een ongewone mix van folk en lichte elektronische beats. In het voorprogramma staan Flux (eigenzinnige composities en surrealistische teksten) en het Utrechtse The Follies waarover de site van Theater Kikker schrijft: “vintage Animal Collective en Vibracathedral Orchestra”. Voer voor hen die het jammer vinden dat Animal Collective minder gek is geworden.


Wanneer: vrijdag 19 maart
Wat: 030303 5 year anniversary
Waar: Tivoli
Wie: D’Arcangelo, Funckarma, Kettel, Cosmic Force, AstroPoser en de 030303 DJ’s

Waarom: Al vijf jaar lang maken de dj’s van 030303 de clubs in het land onveilig met hun vette feesten. En wat kun je dan anders doen dan dat vieren met al je vrienden. Check even de site van Tivoli voor de actie die de jarige jobben hebben lopen voor gratis kaarten. Aciiiid!!!


Wanneer: zaterdag 20 maart
Wat: Klub Radar 10
Waar: Tivoli
Wie: Post War Years (UK), Madensuyu (BE), Max Tundra (UK), Freek Fabricius (030303), Nosaj Thing (USA), Tokimonsta (USA

Waarom: Niet te geloven! Dit weekend staat alweer de tiende editie van Klub Radar op de agenda. Alleen dat feit al is tekenend voor het succes en de kwaliteit van deze tweemaandelijkse Klub-avond. De mensen achter Klub Radar staan daar blijkbaar niet te lang bij stil, voor hen is het business as usual. Dat betekent weer zes acts die garant staan voor een avond vol afwisseling, bijzondere combinaties en nieuwe ontdekkingen.


Wanneer: zondag 21 maart
Wat: nog maar eens een klasse band uit België
Waar: Tivoli
Wie: Mintzkov en Waldorf

Waarom: Mintzkov ken je mogelijk nog als Mintzkov Luna. Na twee albums onder de laatste naam is de toevoeging Luna voor het nieuwe album 'Rising Sun, Setting Sun' weggelaten. Mogelijk heeft dat te maken met de verschuiving van gedreven rock naar meer ritmische nummers. Het waarom doet er verder ook niet toe. Belangrijker is dat de band naar verluid “een betere ‘dEUS-achtige’ plaat heeft gemaakt dan die band zelf in de afgelopen tien jaar”. Wil je nog meer weten? Dat kan, want 3VOOR12/Utrecht mag 2 x 2 kaarten voor het optreden weggeven. Eén van de winnaars krijgt ook nog het album van Mintzkov.

Het enige dat je hoeft te doen is antwoord geven op de volgende vraag: Uit welke plaats in België is de band afkomstig? 
Mail je antwoord voor vrijdag 19 maart 23:57 naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl en je hoort snel of jij een van de gelukkige winnaars bent.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht