The Benelux blaast tamboerijn en dB’s omver tijdens Club 3VOOR12/Utrecht The Benelux blaast tamboerijn en dB’s omver tijdens Club 3VOOR12/Utrecht

Rosa Ensemble introvert experimenteel, Yesterday’s Men extravert bombastisch

, Tekst: Anne Broekman / Foto's: Martijn Zuidweg

The Benelux blaast tamboerijn en dB’s omver tijdens Club 3VOOR12/Utrecht

Rosa Ensemble introvert experimenteel, Yesterday’s Men extravert bombastisch

Tekst: Anne Broekman / Foto's: Martijn Zuidweg ,

Februari 2010 was de Club voor Rosa Ensemble, Yesterday’s Men en The Benelux. Stuk voor stuk bands die niet vies zijn van een beetje theater zo bleek donderdag. Bekijk hier de foto’s.

Rosa Ensemble introvert experimenteel, Yesterday’s Men extravert bombastisch

Rosa Ensemble, Yesterday’s Men en The Benelux kunnen niet meer van elkaar verschillen wat betreft uiterlijk en genre. Toch hebben ze een gemene deler, namelijk theater. Rosa Ensemble is sowieso vaker te vinden in het theater dan in de popzaal. Dat het collectief dit jaar op toer gaat met cabaretier Jan Jaap van der Wal bevestigt dit nog eens. Behalve het weldoordachte achttiende-eeuwse kledingconcept is bij Yesterday’s Men ook de zang van frontman Rudolph Quincy bijzonder theatraal. Zanger en tamboerijnbespeler Jaap Warmenhoven kennen we nog van Hit Me TV (of Skip the Rush als je een heel goed geheugen hebt). Waar zijn vorige band nog wel eens richting kitscherige pop ging, gooit Warmenhoven met zijn drie kompanen in The Benelux het roer volledig om. Maar zijn heftige armbewegingen en draaiende heupen zijn nog niet weggepoetst. Hij weet nog altijd hoe een ware showman zich moet gedragen. 

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht met Rosa Ensemble, Yesterday’s Men en The Benelux, donderdag 25 februari 2010 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht