Nobody Beats the Drum krijgt het druk Nobody Beats the Drum krijgt het druk

Een update over de plannen van het drietal

, Tekst: Maarten Braun

Nobody Beats the Drum krijgt het druk

Een update over de plannen van het drietal

Tekst: Maarten Braun ,

Een EP-releaseplan, optredens in het buitenland en een nieuwe videoclip zijn zomaar wat dingen waar Nobody Beats the Drum zich op dit moment mee bezig houdt of mee bezig gaat houden. Het Utrechtse drietal laat in ieder geval weer van zich horen en dat is natuurlijk een goed teken. We belden met bandlid Jori om het één en ander toe te lichten.

Een update over de plannen van het drietal

Nobody Beats The Drum laat weer van zich horen en dat is goed nieuws. Zo is er een nieuwe videoclip, nieuwe EP, en zijn er buitenlandse optredens op komst. Om hier het fijne van te weten te komen, spraken wij Jori Collignon, één van de drie leden, over de nieuwe avonturen.

Sinds enkele dagen circuleert er een nieuwe video op het web van de single Grindin’, overigens nog van de vorige EP Focus. Jori: “De video is al superveel bekeken en we proberen de video via allerlei blogs te verspreiden om zoveel mogelijk kijkers te bereiken. Rogier heeft de clip gemaakt en mensen verwachten na de vorige, ‘The Drum’, wel wat van hem.”

De clip lijkt digitaal geproduceerd en dus volledig animatie, “maar” zegt Jori, “de clip is helemaal gemaakt met de stop-motion techniek. Elk fragment is dus een foto en voor elke foto moest de opstelling van de blokjes weer anders zijn, vandaar dat het zo lang heeft geduurd.” Er is een leuke making-of video gemaakt van de totstandkoming van Grindin’ en laat zien dat dat een behoorlijk zwaar en enorm tijdrovend proces was.

Zaterdag 6 maart staan de Utrechters op 5 Days Off in Amsterdam, een zeer toonaangevend dance festival. “Wij releasen onze nieuwe EP, Dirty Monkey, en het feest is een mooie gelegenheid daarvoor.” De EP is een plaat die bij het zogenaamde ‘Nobody Beats The Drum releaseplan’ plan hoort. Elke drie maanden verschijnt er een nieuwe EP bij een ander label in een ander land. Jori: “Wij hebben veel goede nummers gemaakt en zijn nog steeds bezig met nieuw materiaal zodat wij ook echt elke drie maanden wat uit kunnen brengen.”

Nu is Nederland aan de beurt en Dirty Monkey komt uit bij Bmkltsch Rcrds, waar de vorige nog werd ondergebracht bij het Engelse Satans Circus label. “We proberen te werken met producers uit het land waar het label gevestigd is. Zo wordt ons netwerk steeds groter en is het ook mogelijk om internationaal wat meer bekendheid te krijgen. We hebben ook al genoeg contacten voor de volgende EP’s en al die internationale remixes zijn natuurlijk ook een mooie en leuke bijkomstigheid”, aldus Jori. Op Dirty Monkey staan bijvoorbeeld ook remixes van Schlagmalsklubben en RipTidE, acts die de leden van Nobody Beats The Drum zelf erg hoog hebben zitten.

De eerstvolgende EP, de derde, zal in Frankrijk ondergebracht worden en de vierde in de Verenigde Staten. “In beide landen doen we dan ook een paar optredens samen met C-mon & Kypski. Voor The States worden nog een paar bands gezocht waarmee wij kunnen toeren, want wij zijn daar natuurlijk geen hoofdact.”

De release aanstaande zaterdag, staat overigens ook een beetje gelijk aan een nieuwe start. “Afgelopen jaar is veel apparatuur stuk gegaan en nu hebben wij alles vervangen en vernieuwd. Daarnaast spelen we een nieuwe set en op die manier gaan we fris het festival seizoen in.”

Een apart uitstapje in dat nieuwe seizoen wordt een optreden in Istanbul. Na Sint Petersburg en Casablanca weer een interessante plek die je niet snel verwacht. Jori: “Zulke dingen ontstaan eigenlijk altijd via-via, want we kennen weer mensen die daar een avond organiseren en zo gaat dat balletje rollen.” De vorige avonturen van Nobody Beats The Drum zijn vastgelegd op camera en op het internet gezet. Wellicht worden dit ook weer superspannende avonturen. De camera gaat in ieder geval weer mee.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht