Nieuw album van Marten de Paepe rockt Nieuw album van Marten de Paepe rockt

Plaat krijgt definitieve vorm in legendarische Excelsior-studio

, Tekst: Annemarie Rozendaal / Foto's: Aschwin Tenfelde

Nieuw album van Marten de Paepe rockt

Plaat krijgt definitieve vorm in legendarische Excelsior-studio

Tekst: Annemarie Rozendaal / Foto's: Aschwin Tenfelde ,

Het is alweer twee jaar geleden dat Marten de Paepe zijn debuutalbum uitbracht. Het album werd goed ontvangen en er volgden vele optredens. Inmiddels is het een beetje stil rond hem geworden, maar dat zal niet lang meer duren: er zit een nieuw album aan te komen.

Plaat krijgt definitieve vorm in legendarische Excelsior-studio

Het is alweer twee jaar geleden dat Marten de Paepe zijn debuutalbum uitbracht. Het album werd goed ontvangen en er volgde vele optredens. Inmiddels is het een beetje stil rond hem geworden, maar dat zal niet lang meer duren. Marten vertelde over zijn nieuwe plaat in het radioprogramma Utracks, waar hij afgelopen 10 februari te gast was.

“Er is een nieuw ‘piekje’ nodig, in de vorm van een nieuwe plaat,” vertelt Marten. Hij laat weten dat er gerockt gaat worden op het nieuwe album. “Dat is wel verrassend. Maar wees gerust, er staan ook genoeg ‘kabbelende’ nummers op. Ik specialiseer me erin om met zoveel mogelijk mensen zo zacht mogelijk te spelen. Ik hou ervan om de extremen op te zoeken. Door bijvoorbeeld als je een huiskamerconcert geeft juist een hele grote band mee te nemen en daar dan zo zacht mogelijk mee spelen.” Na een aantal bezettingswisselingen is er een vaste band ontstaan van vier muzikanten. Zij spelen ook mee op het nieuwe album.

De legendarische Excelsior-studio in Muiden is de plaats waar het nieuwe album vorm heeft gekregen. Marten kreeg professionele begeleiding van producer Frans Hagenaars en moest daar best even aan wennen. “Ik ben er achter gekomen dat ik niet tegen kritiek kan. Als het aan mij had gelegen was het album er allang geweest, maar de producer houdt het tegen omdat hij nog niet tevreden is.” Het vorige album heeft hij naar eigen zeggen op een zolderkamertje in elkaar geflanst.

Marten houdt de dingen graag zelf in de hand. “Ik kan niet anders. Ik ben een beetje een gebrekkige muzikant wat dat aangaat. Ik kan niet anders dan mijn eigen liedjes schrijven en spelen. Ik kan niet met mensen meespelen, ik kan niet iemand anders zijn liedjes spelen, dan sla ik dicht.” Is hij niet bang dat het Excelsior-stempel straks te duidelijk naar voren komt op zijn album? “In de afmixfase zullen we erachter komen of mijn eigen geluid nog overeind is gebleven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht