MakeBelieve, Only Seven Left en Destine vooral publieksvriendelijk MakeBelieve, Only Seven Left en Destine vooral publieksvriendelijk

Special Guest Clueless maakt wel indruk in Tivoli De Helling

, Tekst: Niels Spinhoven

MakeBelieve, Only Seven Left en Destine vooral publieksvriendelijk

Special Guest Clueless maakt wel indruk in Tivoli De Helling

Tekst: Niels Spinhoven ,

3FM presenteert: een doorsnee van wat Nederland momenteel te bieden heeft aan aanstormend poprocktalent. In Tivoli De Helling vertoonden achtereenvolgens Clueless, MakeBelieve, Only Seven Left en ‘headliner’ Destine hun kunnen voor een uitverkochte zaal.

Special Guest Clueless maakt wel indruk in Tivoli De Helling

3FM presenteert: een doorsnee van wat Nederland momenteel te bieden heeft aan aanstormend poprocktalent. Tivoli De Helling is het decor van een minifestival, waar achtereenvolgens Clueless, MakeBelieve, Only Seven Left en ‘headliner’ Destine hun kunnen mogen vertonen voor een uitverkochte zaal vol met de doelgroep van deze bands. Die is minderjarig, overwegend vrouwelijk en verstaat de kunst om zonder inspanning tegelijkertijd het podium in de gaten te houden, mee te zingen, te drinken en een sms-conversatie op gang te houden.  

Het is een dankbaar publiek om voor te spelen volgens Tim van Doorn, zanger/gitarist van het uit Enschede afkomstige Clueless. De band is de Special Guest van vanavond, door 3FM geselecteerd na  inzending van een demo op ongekendtalent.nl. Clueless speelt in een half uur een set toegankelijke en fraaie poppunkliedjes in de traditie van Bad Religion en Green Day, deels afkomstig van hun meest recente EP Ode To The Sun. Clueless verrast. Door hun gig te starten met een cheesy R&B-pastiche, door een ontspannen en zelfrelativerende podiumpresentatie, maar vooral door simpelweg de beste liedjes van de avond te brengen.
 
MakeBelieve is de volgende in de line-up. De Groningse emoband speelt duidelijk met veel plezier. Frontman Joey Dussel is een kleine energieke stuiterbal met een heldere stem, die regelmatig contact zoekt met het publiek. Helaas gaan achter het zware gitaargeluid en de professionele presentatie weinig echt goede songs schuil. De voorspelbare tempowisselingen, de meerstemmige refreintjes: we hebben het allemaal al eerder gehoord en beter. Helaas komt er pas met afsluiter Another Night At The Disco een meezingbare en memorabele song voorbij.  

De derde act vanavond is het uit Hilversum afkomstige Only Seven Left. Het feit dat deze piepjonge band in 2007 geprogrammeerd stond op de Tinadag tussen acts als Ch!pz en Nick & Simon kleeft nog steeds aan ze. Soms tegen wil en dank van de band zelf, die zowel op plaat als live harder en meer rock is gaan spelen. Ondanks dat maakt OSL ongevaarlijke gitaar-/pianopop. De band mikt daarbij op een zo groot mogelijk publiek en daar is niets mis mee. De set wordt geopend met single Wake Up Call, afkomstig van de recent verschenen gelijknamige EP. Een bijzondere rol is weggelegd voor Miss Montreal, die te gast is als tweede stem in het duet I’m Sorry. Hoewel ze niet verrast, lost OSL de verwachtingen in, getuige de tevreden gezichten in de zaal.

De afsluiter van de avond is Destine. De carrière van Tilburgers zit in de hoogste versnelling met rugwind. Het album Lightspeed is net uit en de singles In Your Arms en Stars zijn al langer overal en nergens te horen op radio en tv. Destine kleurt keurig binnen de lijntjes van het populaire emo-genre, zoals dat door Amerikaanse bands als 30 Seconds to Mars en Fall Out Boy is vormgegeven. Het is een genre dat bovendien tamelijk overbevolkt is, waardoor je er als emoband vooral uit kunt springen door slimme en herkenbare liedjes te schrijven. Dat Destine dit kan, bewijzen de eerder genoemde singles. Helaas blijft het daarbij en leunt ook deze band, net als MakeBelieve, in de overige songs op topzwaar gitaarwerk, voorspelbare dynamiek en tempowisselingen en meerstemmige refreintjes. Vaker gehoord. Beter ook. En helaas niet vanavond. 
 
Gezien: Destine & Only Seven Left, Make Believe en Clueless, zaterdag 27 februari 2010 @ Tivoli De Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht