Kowai moet op zoek naar eigen geluid Kowai moet op zoek naar eigen geluid

Gothic rockband heeft potentie, maar mist iets

, Tekst: Annemarie Rozendaal

Kowai moet op zoek naar eigen geluid

Gothic rockband heeft potentie, maar mist iets

Tekst: Annemarie Rozendaal ,

Met een nieuwe drummer, basgitarist en zangeres bracht de Utrechtse gothic rock/metalband de eerste demo “Prelude” uit. De aanwezigheid van zangeres Laura roept direct vergelijkingen op met andere Nederlandse bands als Delain en Within Temptation. Toch is er na het beluisteren van de demo een groot verschil te bemerken. Hoewel alle ingrediënten aanwezig zijn. moet Kowai op zoek naar de eigen sound.

Gothic rockband heeft potentie, maar mist iets

De bezetting van Kowai veranderde twee jaar geleden ingrijpend. Een nieuwe drummer, basgitarist en zangeres namen plaats in de Utrechtse gothic rock/metalband. Vorig jaar oktober, drie jaar na oprichting, kwam in eigen beheer de eerste demo “Prelude” uit. De aanwezigheid van zangeres Laura roept direct vergelijkingen op met andere Nederlandse bands als Delain en Within Temptation. Een genre dat erg populair is. Toch is er na het beluisteren van de demo een groot verschil te bemerken.

De demo bevat vier nummers en begint rustig. Misschien wel iets te rustig. Het piano-intro maakt al snel plaats voor gitaren, maar toch blijft het allemaal op de vlakte en wil het nergens echt knallen. Ondanks een paar grunts en wat gillende gitaren lijkt het meer op rock dan metal. Het is niet meeslepend. Laura’s stem is erg goed, maar wat meer oefening kan geen kwaad. Ook aan de uitspraak kan hier en daar wel iets verbeterd worden. Het klinkt niet op ieder moment even goed.

Het nummer “Devotion” begint pakkend. Helaas duurt het intro net iets te lang waardoor de spanning wegzakt. En dat is erg jammer. Er is niet echt een nummer wat eruit springt, het is meer van hetzelfde. Ook de teksten van de band zijn niet erg sterk en lijken vast te hangen aan clichés. Dat typeert eigenlijk de band. De demo zelf is van goede kwaliteit en  laat ook zeker talent en potentie zien. Je hoort dat er veel tijd, energie en zorg in is gestoken. Maar het heeft geen eigen geluid. Het is nog te zwak en lijkt teveel op wat andere bands al gedaan hebben. Hoewel alle ingrediënten aanwezig zijn moet Kowai op zoek naar de eigen sound.

Te zien: Kowai, 6 maart @ Boothill Saloon 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht