Gasoline Brothers huisband van Giro d'Italia Gasoline Brothers huisband van Giro d'Italia

"Enkel een singletje maakt nog geen gouden plak"

, Erik Zwennes

Gasoline Brothers huisband van Giro d'Italia

"Enkel een singletje maakt nog geen gouden plak"

Erik Zwennes ,

De Utrechtse indieband The Gasoline Brothers is gekozen tot de huisband van Giro d'Italia bij de start dit jaar in Amsterdam en de tweede etappe in Utrecht. De Utrechters zijn door de Gemeente Utrecht benaderd om de finish van de illustere Italiaanse wielerronde in de Domstad extra kracht bij te zetten.

"Enkel een singletje maakt nog geen gouden plak"

De Utrechtse indieband The Gasoline Brothers is gekozen tot de huisband van Giro d'Italia bij de start dit jaar in Amsterdam en tweede etappe in Utrecht. De Utrechters zijn door de Gemeente Utrecht benaderd om de finish van de tweede rit van de illustere Italiaanse wielerronde extra kracht bij te zetten. De band is gevraagd of het een officieel ‘Giro in Utrecht’-lied wilde maken. De betere stadspromotie door middel van muziek.

Speciaal voor de Giro d'Italia schreven de heren een nieuw nummer met de werktitel They're In Our Town. De single zal op 20 april uitkomen. "Het nummer is geschreven vanuit het perspectief van een klein kind dat verwondert ziet dat de Giro naar zijn stad komt", aldus drummer Leon Geuyen. "Ja, eigenlijk zijn wij gewoon dat kind. Zo'n start in je eigen stad geeft je het gevoel van een kind in een snoepwinkel. Wij zijn allemaal grote wielerliefhebbers dus dit is een kans die we met beiden handen aangrijpen."

De keuze voor The Gasoline Brothers als huisband van de ronde komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De heren behaalden vorig jaar enige faam als Tour de France-hit en schreven speciaal voor renner Koos Moerenhout het nummer There It Goes (voor Koos). De Gemeente Utrecht refereerde in de gesprekken met de band meer dan eens aan dit nummer. Toch wilde Gasoline Brothers meer doen dan een speciaal nummer schrijven. "Enkel een singletje maakt nog geen gouden plak," zegt Geuyen. "Als alles lukt wat we willen, wordt om het nummer een interactief gebeuren gebouwd. Denk aan een speciale video waarbij kijkers actief worden betrokken."

Hoogstwaarschijnlijk kunnen de bandleden, een dag voor de etappe, zelf niet de toerversie van de rit rijden. Er zijn die dag plannen voor enkele optredens op een mobiel podium. Op de grote dag zelf zal de band uiteraard optreden in Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht