Een bonte mix aan bands bij Club 3VOOR12/Utrecht

De maarteditie in woord en beeld

Tekst: Marc van der Laan / Foto's: Martijn Zuidweg ,

Kijkend naar het affiche van Club 3VOOR12/Utrecht van maart kun je je verbazen over de mix van stijlen. Een singer-songwriter, dubstep/hiphop, bluesrock en electrobeats op één avond? Dat zoiets heel goed kan uitpakken, bleek deze editie maar weer eens.

De maarteditie in woord en beeld

De vorige editie van Club 3VOOR12/Utrecht kende al een bonte mix aan bands en ook deze line-up heeft op papier meer verschillen dan overeenkomsten. Door de uitgekiende volgorde waarin de acts spelen, is er toch enige samenhang. Zo blijkt de dubstep, die Broeky D. onder de rhymes van Kapabel en PerCeptie legt, een prima vervolg op de ingetogen en persoonlijke liedjes van Bart van der Lee. De mensen die los gaan op de hardere beats van Broeky kunnen lekker blijven bewegen bij de dampende bluesrock van Cut In The Hill Gang. Royal Bastards zorgt voor de climax van de avond. De beats van Ben Spaander vallen niet alleen in goede smaak bij het publiek, maar krijgen ook de voetjes van de vloer bij de andere acts.


Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht met Bart van der Lee, Kapabel & Broeky D., Cut In The Hill Gang en Royal Bastards, donderdag 25 maart 2010 @ dB’s