Brown Feather Sparrow stopt ermee Brown Feather Sparrow stopt ermee

Zangeres Lydia wil ruimte maken voor iets nieuws

, Tekst: Sera Rotmans

Brown Feather Sparrow stopt. De Utrechtse band beleefde vorig jaar nog een hoogtepunt met een succesvolle tour door Scandinaviƫ en een plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Desondanks vond de band het tijd voor iets nieuws. Aan het einde van het jaar kunnen we nog een kerstplaat verwachten, maar daarna komt er aan de band definitief een einde.

Na tien jaar en drie albums zet de Utrechtse band Brown Feather Sparrow er een punt achter. De band beleefde vorig jaar nog een hoogtepunt met een succesvolle tour door Scandinavië en een plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Dit mocht niet baten; ze stoppen definitief.

Brown Feather Sparrow wist het publiek aan zich te binden door de unieke sfeer tijdens concerten. Dat zangeres Lydia van Maurik-Wever The Sundays en Rosie Thomas als invloeden beschouwt, is goed te horen. Alle albums werden vol lof ontvangen door de pers. 

De reden voor de breuk is een begrijpelijke: na tien jaar werd het tijd voor iets nieuws. Het vaste kader is voor zangeres Lydia een beperking geworden. Na haar samenwerking met Kim Janssen op Noorderslag vorig jaar werd de wens naar iets anders steeds sterker. De muziek die Lydia eigenlijk wil maken past niet meer in het straatje van Brown Feather Sparrow. "Ik wilde weer  muziek schrijven zonder rekening te houden met een bepaald concept. Daar ben ik nu mee begonnen. Die muziek werd zo anders, dat die eigenlijk niet meer past bij Brown Feather Sparrow. Het wordt meer theater dan een album, meer een verhaal dan een plaat. Daarom hebben we besloten met Brown Feather Sparrow te stoppen. We willen ruimte maken voor iets nieuws."

Helemaal het einde van Brown Feather Sparrow is het op dit moment nog niet, want aan het eind dit jaar zal de band nog een kerstplaat uitbrengen. Op deze plaat kunnen we zowel eigen als bestaande kerstmuziek verwachten. Ook zullen bekende en minder bekende singer-songwriters hun bijdrage aan de plaat leveren. Daarna is het écht afgelopen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht