Weekagenda week 26 Weekagenda week 26

Dirty Projectors, Club 3VOOR12/Utrecht, Rue Royale, Roffest en Jack Parow

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 26

Dirty Projectors, Club 3VOOR12/Utrecht, Rue Royale, Roffest en Jack Parow

Tekst: Marc van der Laan ,

Zoals elke week maakt 3VOOR12/Utrecht weer een selectie uit alle optredens die in de stad en de regio plaatsvinden. Deze week bijzondere aandacht voor Roffest, het vetste hiphopfeest van het land dat zaterdag voor de derde keer plaatsvindt. Mede gezien de weersverwachting is er zaterdag maar één plek waar je moet zijn: het Julianapark voor Roffest!

Dirty Projectors, Club 3VOOR12/Utrecht, Rue Royale, Roffest en Jack Parow

Wanneer: woensdag 30 juni
Wat: aparte arrangementen, tegendraadse ritmes en hypnotiserende samenzang
Waar: Tivoli De Helling
Wie: Dirty Projectors + I am Oak (presented by Le Guess Who?)

Waarom: Dirty Projectors komt uit Brooklyn maar is niet het zoveelste hippe indiebandje. De muziek die het collectief rond David Longstreth maakt is niet makkelijk, waarom zou je ook als het ook moeilijk kan. Ondanks de aparte arrangementen en tegendraadse ritmes pakken de nummers je wel bij je kladden. Waarschijnlijk is dat het genie van Longstreth gecombineerd met de samenzang van de drie vrouwen in de band. Op de dag van hun optreden in Tivoli verschijnt Mount Wittenberg Orca, een tussendoortje dat ze met Björk hebben opgenomen. Björk zal wel niet bij het optreden in Tivoli zijn, maar dat is geen probleem. De dames in de band zijn capabel genoeg om ook zonder haar een hypnotiserende sfeer te creëren.
Voorprogramma is het onvolprezen I am Oak. Om in de stemming te komen kun je op deze website een recensie van hun debuutalbum On Claws en een verslag van de album presentatie vinden


Wanneer: donderdag 1 juli
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: Joast, Avant la Lettre, Jozak Sander, Shock & Awe en Borgaard

Waarom: De laatste editie van het seizoen alweer. Heel strategisch zijn we een week opgeschoven naar wat de enige voetballoze avond in deze weken is. Check de uitgebreidere aankondiging hier of laat je verleiden door de teaser hieronder.Wanneer: vrijdag 2 juli
Wat: intieme, akoestische indiepop
Waar: Café Averechts
Wie: Rue Royale (22:00 uur)

Waarom: Soms is er maar heel weinig nodig om mooie muziek te maken. Het echtpaar Dekker tourt onder de naam Rue Royale al bijna twee jaar onafgebroken door Europa. Met alleen stem, gitaar, een klein drumsetje en wat percussie spelen ze sfeervolle, akoestische nummers. Avond na avond slagen ze er in om het publiek voor zich in te nemen. Komend weekend doen ze voor een korte tussenstop Nederland aan en op vrijdag staan ze in Café Averechts. Laat dit buitenkansje niet aan je voorbij gaan, de toegang is gratis!.


Wanneer: zaterdag 3 juli
Wat: Roffest (13:00 – 23:00 uur)
Waar: Julianapark Utrecht
Wie: The Q4, Noisia + Foreign Beggars, Nobody Beats The Drum, The Gaslamp Killer, Beardyman, Noah's Ark e.v.a.

Waarom: Het is aan! Ondanks alle perikelen met vergunningen vindt het vetste hiphop feestje van Nederland gewoon weer plaats in onze eigen U-town. Props voor de mensen van Habek dat ze toch nog een locatie wisten te vinden maar nog meer voor de line-up van dit jaar.
In de line-up waart de Utrechtse geest rond: durven te experimenteren en de kracht van het collectief. Buiten de gebaande hiphop paden gaan acts als The Q4, onze eigen Nobody Beats The Drum, The Gaslamp Killer en de Engelse beatboxkampioen Beardyman. Die laatste bouwt een hele set op met alleen maar microfoon en samplers. Verder komt er geen instrument aan te pas.
De collectieven die optreden zijn onder andere SamenSterk, Noah’s Ark van Jiggy Djé, Fakkelteit, Nebulon en Hof van Jaeden uit Utrecht. Elk collectief komt met een speciale, en dus unieke show van één uur.
Het zou ons niet verbazen wanneer dit naar meer smaakt. Dat kan! Vanaf 23:30 uur kun je bij Tivoli Oudegracht terecht voor een dikke vette afterparty. Met je Roffest-kaartje kun je ook nog eens gratis naar binnen!Wanneer: zaterdag 3 juli
Wat: PDE (23:00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Jack Parow en dj’s El Salvo en Jay Baron

Waarom: Al een jaar lang kun je elke maand lekker los tijdens PDE (Pop, Dance, Electro). Tijdens de editie van juli staat de Afrikaanse rapper Jack Parow op het podium. Eerder maakte hij deel uit van Die Antwoord en werkte hij samen met onder andere Fokofpolisiekar. In Zuid-Afrika wordt hij geschaard onder de Zef-stroming: prettig gestoorde, digitale feestmuziek van Afrikaners die een feestje weten te bouwen rond rugby, drank en barbecue. Hij noemt zichzelf niet zo serieus maar ondertussen heeft hij kort geleden wel getekend bij het Nederlandse hiphoplabel Top Notch en zijn single 'Cooler as Ekke' is al een hit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht