Festival In Vervoering is nog niet overgestapt op de OV-chipkaart Festival In Vervoering is nog niet overgestapt op de OV-chipkaart

Even bellen met… Stijn Schalkwijk, publiciteitsmedewerker van festival In Vervoering

, Tekst: Hanneke van der Linde - de Zeeuw

Festival In Vervoering is nog niet overgestapt op de OV-chipkaart

Even bellen met… Stijn Schalkwijk, publiciteitsmedewerker van festival In Vervoering

Tekst: Hanneke van der Linde - de Zeeuw ,

Volgens Stijn Schalkwijk, publiciteitsmedewerker en medeorganisator van In Vervoering, is dit festival anders dan ieder ander festival. Het unieke is dat de meeste optredens zullen plaatsvinden in en op mobiele podia, bijvoorbeeld in
buslijn 2. “En nee, wij zijn nog niet overgestapt op de OV-chipkaart!”

Even bellen met… Stijn Schalkwijk, publiciteitsmedewerker van festival In Vervoering

Op zaterdag 7 en zondag 8 augustus vindt de vijfde editie van het festival In Vervoering plaats. Volgens publiciteitsmedewerker en medeorganisator Stijn Schalkwijk is dit festival anders dan ieder ander festival. Wat In Vervoering zo uniek maakt, is het feit dat de verschillende podia mobiel zijn. Het thema ‘In Vervoering’ is in het hele festival doorgewerkt: er zijn optredens in onder andere een sloep, een bakfiets, een vouwwagen en een oude ambulance. Stijn: “Ook is dat dit festival niet alleen voor jongeren die allerlei festivals bezoeken. In Vervoering is ook bedoeld voor gezinnen die lekker in het park naar muziek willen luisteren.” Bijna alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Op zaterdag 7 augustus zal de Utrechtse binnenstad het toneel zijn van In Vervoering. Bezoekers kunnen die dag op lijnbus 2 stappen en tijdens de rit genieten van theater en muziek. Ook bij de haltes zullen acts optreden. ‘s Avonds zullen vijf bands spelen op twee podia op het Ledig Erf. Op zondag 8 augustus zal het festival plaatsvinden in Park Lepelenburg. Stijn: “Daar zal ook een bakfiets rondrijden waarin opgetreden wordt en er zal een caravan staan waar strippenkaarten worden verkocht voor extra voorstellingen. En nee, wij zijn nog niet overgestapt op de OV-chipkaart!”

Gevraagd naar een speciale herinnering die Stijn heeft aan een eerdere editie van het festival, vertelt hij over het optreden van Most Unpleasant Men op In Vervoering 2009. “De band was de afsluiter van het festival, ze stonden zondagavond op het hoofdpodium. Maar dit podium was een krappe paardenwagen waar de band amper oppaste. Maar het was ze gelukt! Het publiek kwam dichtbij het podium zitten. Daar heb ik heel goede herinneringen aan.”

Het is dan ook niet moeilijk om te bedenken wat Stijn zelf in vervoering brengt: “Het moment dat je een heerlijk ontspannen festivaldag achter de rug hebt. Dat is zó’n fijne setting. Je hebt nieuwe muziek ontdekt en je praat met elkaar na met een drankje. Voor die momenten doe ik dit werk.”


Te zien: Festival In Vervoering met onder andere El Pino & The Volunteers, The Medics, Blaudzun, Woost, Kim Janssen en Audiotransparent, zaterdag 7 & zondag 8 augustus 2010 @ binnenstad en Park Lepelenburg Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht