De kroeg in met Uncle Frankle: een tand door je lip bij Arctic Monkeys

Utrechtse bands in aanloop naar de Popronde

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het is oktober en tijd voor de jaarlijkse Popronde, de avond in het jaar dat jong en aanstormend talent uit Nederland de stad overneemt. Dit jaar met veel Utrechts in de gelederen. In de aanloop hiernaartoe vraagt 3VOOR12/Utrecht de artiesten naar hun ideale avondje in de kroeg. Uncle Frankle gitarist vertelt welk pintje hij het liefste pakt om vervolgens hard mee te zingen met Arctic Monkeys.

Utrechtse bands in aanloop naar de Popronde

Het is oktober en tijd voor de jaarlijkse Popronde, de avond in het jaar dat jong en aanstormend talent uit Nederland de stad overneemt. Dit jaar met veel Utrechts in de gelederen. Zo speelt Uncle Frankle in Witte Ballons, is Tududuh een keer niet als barman in de Bastaard maar als singer-songwriter, laat John Coffey bezoekers van Boslust eens wat anders horen dan jazz en treden Lukas Batteau, Most Unpleasant Men en Lightwires in respectievelijk U Rock, Flitz en de Morgenster. In de aanloop hiernaartoe vraagt 3VOOR12/Utrecht de desbetreffende artiesten naar hun ideale avondje in de kroeg.

Uncle Frankle is een band met jonge ambitieuze jongens. Nog amper was de band goed en wel gevormd of ze speelden al op het prestigieuze Rheeperbahn festival in Duitsland. Inmiddels is er een nieuwe EP vol met de gebruikelijke frisse gitaarrocknummers, de boekingen liegen er niet om, deze band is populair en speelt in zo goed als alle steden die de Popronde aandoet. Gitarist Jasper vertelt welk pintje hij het liefste pakt om vervolgens hard mee te zingen met Arctic Monkeys.

Hoe ziet jouw ideale kroegenavond eruit?
"Eerst een concertje pakken of gezellig met vrienden wat drinken en dan uitgaan tot de vroege uurtjes."

Wat is je favoriete Utrechtse kroeg en wie is dan je favoriete kroegbaas?
"EKKO en Tivoli vinden we heel vet, vooral met concerten. Verder gaan we veel met vrienden naar cafeetjes als 't Gras van de Buren en Filemon. We kennen niet echt kroegbazen, maar we vinden Eduard Versteege (programmeur van EKKO) heel relaxt!"

Welk soort of merk bier drink je het liefst?
"Alles gaat er bij ons eigenlijk wel in. Hertog Jan is mijn persoonlijke favoriet."

Met wie zou je het liefst een avondje doorzakken?
"Onze bassist wil dat met Laura-Marie van Blood Red Shoes. Hij is namelijk verliefd op haar sinds we ze zagen op het Reeperbahn Festival vorig jaar."

Heb je een favoriete meezinger en zo ja welk nummer is dat?
"Dat is denk ik toch wel 'I bet you look good on the dancefloor' van Arctic Monkeys. Ik heb nog eens een tand door mijn lip gehad nadat er een pit ontstond toen dit nummer gedraaid werd in Tivoli. Het was het wel waard."

Wat voor show gaan jullie geven tijdens de Popronde? Hebben jullie nog verrassingen in petto?
"We hopen een energieke en overtuigende show te kunnen geven. Een optreden is bij ons nooit echt hetzelfde, dus we zullen het zien."

Waarom is het als artiest of band goed om mee te doen aan de Popronde?
"De Popronde is een showcase voor opkomend talent in Nederland. Hierdoor krijg je veel aandacht en speel je op plekken waar je gewoonlijk niet zo snel zou spelen. Het is een erg goede start voor bands en je leert er veel van."

Wat hebben jullie verder nog op stapel staan in de nabije toekomst?

"We zijn nu vooral bezig met het schrijven van nieuw songmateriaal. We gaan hard werken om een nieuwe EP te maken waarmee we echt willen gaan knallen. Ook zijn we benaderd door een van de grootse muziek agencies die muziek koppelt aan merken Coca-Cola, T-Mobile enzo. Zij hebben ons een publishing deal aangeboden. Hopelijk gaan jullie dus nog veel van ons horen."

Te zien: Uncle Frankle, vrijdag 9 oktober 2009 om 22.00 uur @ Witte Ballons