Twitteren Gasoline Brother Leon en toerrenner Moerenhout veroorzaakt kleine hype Twitteren Gasoline Brother Leon en toerrenner Moerenhout veroorzaakt kleine hype

“We zijn opeens Radio 1 artiesten!”

, Tekst: Mike van Dooyeweert/ Foto: Gerben Schmidt

Twitteren Gasoline Brother Leon en toerrenner Moerenhout veroorzaakt kleine hype

“We zijn opeens Radio 1 artiesten!”

Tekst: Mike van Dooyeweert/ Foto: Gerben Schmidt ,

De Tour de France-renners komen op zondag 26 juli op de Champs Élysée over de eindstreep en de grote vraag is: hoeveel fans telt the Gasoline Brothers op dat moment? De muziek van de broertjes verspreidt zich namelijk als een Mexicaans griepje van renner tot renner. Het toverwoord? Twitteren!

“We zijn opeens Radio 1 artiesten!”

“Een leuk sneeuwbaleffect”,  zo noemt Leon de hype die in de wielerwereld ontstaan is rondom de muziek van The Gasoline Brothers. Het is allemaal begonnen doordat wielerfanaat Leon de nu Nederlands Kampioen Koos Moerenhout ging volgen op Twitter.

 “Ik stelde Koos wat vragen over wielrennen“, vertelt Leon. “Op een gegeven moment vroeg hij me uit nieuwsgierigheid: ik zie dat je muziek maakt, kan ik eens iets van jullie horen? Ik heb hem toen doorverwezen naar een YouTube filmpje van ons en dat vond hij erg leuk. Hij vroeg zelfs om meer nummers en toen ik heb hem gewezen op ons album, dat gratis te downloaden is.” Moerenhout raakte enthousiast en liet al snel de muziek aan andere mensen in zijn Twitter-netwerk horen .    

“Hij was zoveel over ons aan het Twitteren, dat ik hem het voorstelde dat we een nummer over hem zouden maken als hij Nederlands Kampioen zou worden. Ik zei nog van tevoren tegen mensen: het zal wel niet, maar hij werd tóch kampioen.” Intussen werd de sneeuwbal steeds groter, zeker toen Moerenhout tijdens de Tour de France andere renners enthousiast wist te krijgen voor de muziek van The Gasoline Brothers.”

“Ik weet in ieder geval dat Steven de Jongh onze muziek óók leuk vindt, want hij heeft erover getwitterd. We weten verder alleen dat de plaat veel is gedownload vanuit Frankrijk.” Ook enkele tourleiders zouden inmiddels weglopen met de muziek van de Utrechtse broertjes.

Maar daarmee houdt het succes nog niet op, want ook Radio 1 heeft The Gasoline Brothers ontdekt. Tourverslaggever Gio Lippens vond het opvallend dat de naam zo vaak viel en vroeg of Radio 1 daar misschien niet iets mee moest doen. “We zijn genoemd in het programma De Tour Ontwaakt op Radio 1 en toen is ook een stukje van onze muziek gedraaid.” Inmiddels zijn de heren ook al bij BNN Today langs geweest. “We zijn opeens Radio 1 artiest.”

Het Koos Moerenhout-nummer, met de titel ‘Koos Is On The Loose’, laat nog even op zich wachten: op 27 augustus wordt het officieel uitgebracht. “Koos heeft ons zelf gevraagd of we het nummer voor die tijd af kunnen hebben, vanwege de start van de Vuelta in Assen, rond die tijd. We hebben hem ook gevraagd: wat zoek je precies? Hij wilde in ieder geval een uptempo nummer, waar hij naar kan luisteren tijdens het inrijden voor de tijdritten.”

De eerste beelden voor de videoclip zijn inmiddels geschoten. “We hebben Koos Moerenhout ook al ontmoet in Utrecht.” Op 10 oktober presenteren The Gasoline Brothers hun nieuwe album ‘Tsk’ in de EKKO. “Als hij geen wedstrijden hoeft te rijden, is Moerenhout waarschijnlijk ook bij de presentatie. We denken er bijvoorbeeld over om hem een exemplaar van ons album op het podium te overhandigen.”

Leon mag dan wielerfanaat zijn, hij wil het hele wielrenverhaal niet uitbuiten. “Er zijn  veel renners voor wie ik nummers zou willen schrijven, maar het moet niet iets flauws gaan worden”, zegt Leon. Verwacht dus geen eerbetoon aan Kenny van Hummel, de voormalig Rode Lantaarndrager, die tot een cultheld uitgroeide onder wielerfans. “Er zullen vast wel andere bands zijn die zich met een Van Hummel-eerbetoon bezig gaan houden, want interessant is hij wel!”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht