Bellen met... fan van het eerste uur Amber de Jong Bellen met... fan van het eerste uur Amber de Jong

“Het festival heeft ook een grote sociale functie”

, Tekst: Marjolein Schaake

Bellen met... fan van het eerste uur Amber de Jong

“Het festival heeft ook een grote sociale functie”

Tekst: Marjolein Schaake ,

In de aanloop naar het grootste zomerfestival van Utrecht laat 3VOOR12/Utrecht organisatoren, fans, muzikanten en kunstenaars aan het woord over hun Summer Darkness.

“Het festival heeft ook een grote sociale functie”

Vorig jaar heeft Amber de Jong Summer Darkness moeten missen vanwege gezinsuitbreiding, maar dit jaar is ze er zeker weer bij. Amber is niet alleen als danseres actief betrokken bij het festival; ze is een trouwe festivalgangster en een echte Summer Darkness-fan: “Ik weet niet wanneer het festival voor het eerst werd gehouden, maar ik ben zo goed als elk jaar geweest.” 

Dit jaar staat ze weer te popelen om Summer Darkness te bezoeken. Er is niet een specifieke band of optreden waar ze speciaal naar uitkijkt, maar is vooral blij om haar partyvrienden weer te zien: “Het festival heeft voor mij ook een sociale functie; ik zie en spreek daar mensen die ik de rest van het jaar eigenlijk bijna niet zie. Aangezien je door het uitgaan vrienden maak vanuit het hele land en op Summer Darkness komen de meesten naar Utrecht. We spreken ook niet speciaal voor het festival af want we weten dat we elkaar daar toch wel tegenkomen.”

“Het unieke van Summer Darkness is dat het een aantal dagen de hele stad in beslag neemt en dat is echt bijzonder. Utrecht wordt dan eigenlijk overgenomen. Bovendien is het festival erg goed georganiseerd en dat draagt positief bij aan de beleving ervan."

“De muziek is niet per se het belangrijkste. Deze is voor mij eigenlijk ondergeschikt aan het sociale aspect. Het is gewoon heel erg gezellig.”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht