Utracks bestaat één jaar en lanceert drie nieuwe thema-shows Utracks bestaat één jaar en lanceert drie nieuwe thema-shows

Speciale feestuitzending met live-optredens bij RTV Utrecht

, Redactie Utracks,

Utracks bestaat één jaar en lanceert drie nieuwe thema-shows

Speciale feestuitzending met live-optredens bij RTV Utrecht

Redactie Utracks, ,

Online radioshow Utracks bestaat één jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd in een speciale feestuitzending op 13 september met live-optredens van Wudstik, Good Dog Happy Man, Qbical en Carrera. Bovendien worden vanaf 20 september drie nieuwe maandelijkse thema-uren gelanceerd. Maar wat is er eigenlijk gebeurd in het afgelopen jaar? En wat gaat er gebeuren in die thema-shows?

Speciale feestuitzending met live-optredens bij RTV Utrecht

Geen jubileum zonder terugblik, dus we verplaatsen ons naar 2005. In augustus van dat jaar wordt Utracks gelanceerd in een propvolle radiostudio met een schaal vol felgekleurde donuts en plastic bekertjes met champagne. Utracks - dat voorheen door het leven ging als 3VOOR12/Utrecht Radio en daarvoor als U-pop Radio - komt online beschikbaar via www.utracks.nl en start met de befaamde door Illicit gemaakte openingstune ("Utracks, tune in to the channel whenever you can man"). In de herfst van 2005 werken verschillende Utracks-medewerkers mee aan de Utrechtse tribute voor Herman van Veen. Regelmatig is er in de show materiaal te horen van de deelnemende bands. Daarnaast zijn vele mensen uit de muziekwereld te gast bij Utracks, waaronder vele muzikanten (zie bijvoorbeeld de fotos links) en Gijsbert Kamer (popjournalist van de Volkskrant). Zijn uitspraak dat er geen Utrechtse muziekscenes bestaan, leidt tot verwoede discussies binnen de Utrechtse popwereld. Utracks begint steeds meer naam te maken en wordt in de wandelgangen ook wel 'de huiskamer van de Utrechtse popscene' genoemd. Dit wordt sterk voelbaar tijdens de speciale oudejaarsuitzending in 2005, als vele gasten uit de Utrechtse muziekwereld een oliebol komen eten en getuige zijn van de nummer 1 normering van Vladimir's 'Unison' in de top-25 van 2005. In januari 2006 start Utracks met het maandelijkse hiphop-uur U-Pax, gepresenteerd door Pax en Reazun. De ervaringen met U-Pax zijn zo goed dat de Utracks-redactie al snel besluit om meer thema-uren te gaan maken voor popliefhebbers van een specifiek genre. Daarom lanceert Utracks vanaf 20 september extra maandelijkse thematische shows op de woensdagavond tussen 22.00 en 23:00 uur. In het uur 'Daas en Dos Santos' kun je straks luisteren naar beats en daaraan gerelateerde muziek. De show wordt gepresenteerd door Utrechts bekendste dj Nuno dos Santos en radio-dj Niels den Daas. In 'Hard van Utracks' laat Utracks hardrock, metal, punk, goth en andere harde muziek horen. Metalkenner René van der Meer zit bovenop de ontwikkelingen in deze genres. In thema-uur 'Prayer for My Demo' hoor je splinternieuw materiaal uit de regio Utrecht: van demo's tot albumreleases. Dit uur wordt gepresenteerd door diverse vaste Utracks-presentatoren. Utracks heeft dus een hoop moois te vieren en doet dat in een speciale feestuitzending op 13 september met live-optredens van Wudstik (Amersfoortse hiphop, vers van Lowlands), Good Dog Happy Man (aanstormend indierocktalent), Qbical (warme electronica) en Carrera (punkrock). Zorg dat je luistert op 103.4 FM (van 20:00 tot 23:00) of online via www.utracks.nl (vanaf donderdagochtend een week lang).
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht