Coparck weg bij Supertracks, nieuwe deal dient zich aan Coparck weg bij Supertracks, nieuwe deal dient zich aan

Derde album verschijnt 'eind 2006, begin 2007'

Coparck weg bij Supertracks, nieuwe deal dient zich aan

Derde album verschijnt 'eind 2006, begin 2007'

Het Utrechtse label Supertracks zag in maart van dit jaar C-Mon & Kypski vertrekken. De band kon zich niet vinden in het vernieuwde contract dat hun label hen voorschotelde. Daarin zouden alle inkomsten tussen band en label worden gedeeld. Nu blijkt dat ook Supertracks-act Coparck het ruime sop kiest. Het kwartet van Odilo Girod kon zich ook niet vinden in het aanbod. Inmiddels zijn ze in gesprek met een ander label en maakt de band zich op voor de volgende grote stap.

Derde album verschijnt 'eind 2006, begin 2007'

Coparck verlaat in navolging van C-Mon & Kypski het Nederlandse label Supertracks. Ook de Amsterdammers konden zich niet vinden in het vernieuwde contract, waarbij alle inkomsten gedeeld zouden moeten worden, dat het label hen voorlegde. Inmiddels is Coparck in een vergevorderd stadium met een andere platenmaatschappij. En dus is zanger Odilo Girod trots te melden dat het derde Coparck album ‘eind 2006, begin 2007’ verschijnt.

Welke maatschappij interesse toont wil hij nog niet verklappen: “We zijn nog in onderhandeling en hebben nog niets getekend. Het zou nog afgeketst kunnen worden.” Ook de titel van het album houdt hij nog even geheim. Alleen: “Er komen twaalf nummers op.” Na het succes van Few Chances Come Once In A Lifetime en in het bijzonder van de single World Of Tomorrow (van de kaasreclame), vond de band dat het tijd werd voor een volgende stap. Girod: “We wilden verder qua geluid en kwaliteit. We willen ons opkrikken naar het niveau van de grote bands met de dure studio’s. Het is mooi om zoiets eens te proberen.”

En dus koos Coparck ditmaal voor een echte producer. Dat werd de illustere Reyn, die je ook op hoezen van Kane en El Pino and the Volunteers tegenkomt. Daarnaast werd manager Arjo Klingens in de arm genomen. Girod: “Het album is inmiddels opgenomen en het is heel mooi geworden. We wilden het daarom ook goed laten uitbrengen. Op dat moment, een half jaar geleden, waren we al driekwart jaar bezig met Supertracks over het contract en kwamen er niet uit. Arjo heeft alles op scherp gezet en ging vervolgens shoppen voor een nieuwe deal.

Toch is Coparck niet met ruzie bij het vorige label weggegaan. Girod: “Vanuit Supertracks geredeneerd, begrijp ik hun aanbod heel goed. Alleen hadden wij er geen vertrouwen in; het voelde niet goed. Maar we hebben nog steeds een goed contact met ze.”

Maurits de Weert van Supertracks is niet bang voor een algehele leegloop van zijn label: "Ik heb veel nieuwe artiesten op het oog en de rest blijft bij mij. Wie van mij houdt, volgt mij." De Weert heeft wel enig begrip voor het vertrek van Coparck: "Toen in 2005 hun album bij ons uitkwam, had ik financiele problemen, waardoor ik alles 'on hold' moest zetten. En dat terwijl zij volledige inzet verwachtten. En dat kon ik ze niet geven."

Geld is ook de oorzaak van de vernieuwde contracten bij Supertracks. De Weert: "Ik kan niet werken met een band die alleen een plaatje bij mij uit wil brengen. Ik ben verplicht meer inkomsten naar mij toe te trekken. Het is natuurlijk wrang als een band het hele jaar geld kan verdienen met optreden, terwijl ik met een lege portemonnee in de supermarkt sta."


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht