Antonia debuteert aardig, maar niet sterk met 'Roots & Wings' Antonia debuteert aardig, maar niet sterk met 'Roots & Wings'

Begeleiding van hoog niveau tilt middelmatige zang niet naar hoger plan

, Anne Broekman,

Antonia debuteert aardig, maar niet sterk met 'Roots & Wings'

Begeleiding van hoog niveau tilt middelmatige zang niet naar hoger plan

Anne Broekman, ,

Tet Koffeman is een gerenommeerd zangeres, vooral bekend in conservatoriumkringen. Onder de naam Antonia presenteert zij op de cd 'Roots & Wings' twaalf tegen pop aanschurende jazzliedjes. De liedjes zijn aangenaam en de begeleiding en arrangementen zijn van hoog niveau. Toch wil Koffeman als zangeres nergens helemaal overtuigen.

Begeleiding van hoog niveau tilt middelmatige zang niet naar hoger plan

Al jaren is zangeres Tet Koffeman actief als vocal coach en docent aan het conservatorium van Utrecht. Onder de naam Antonia presenteert zij zich nu als singer-songwriter op de cd 'Roots & Wings'. Deze cd bevat twaalf poppy jazzliedjes die prettig in het gehoor liggen. Koffeman heeft een aantal goede muzikanten om zich heen, die haar meer dan degelijk begeleiden. Behalve Gijs van Straalen (percussie), Stefan Blankestijn (gitaar) en Erik Robaard (contrabas), ook Gerben Klein Willink, die trompet en flugelhorn bespeelt. Ook het gitaarspel van Antonia zelf is mooi genuanceerd. De arrangementen zijn subtiel en soms meeslepend en zijn vergelijkbaar met die van jazzdiva Cassandra Wilson. De composities op 'Roots & Wings' variƫren van rustig jazzy tot funky swingend. Dit levert een cd op vol tempowisselingen en variatie. Van het gelikte hoesje tot de subtiele arrangementen en de bewuste stemuithalen; uit alles blijkt dat we hier te maken hebben met een professional. Dat de cd desondanks niet echt kan overtuigen, komt toch door Koffeman zelf. In de gewaagde Joni Mitchell-cover 'Green' is bijvoorbeeld te horen dat haar timing niet zo sterk is. Daarnaast is haar stem wat aan de vlakke kant, waardoor lange noten al gauw drammerig klinken. De sterke begeleiding ten spijt, is Roots & Wings al met al een aardig, maar geen overtuigend debuut. Antonia speelt op zondag 10 september aanstaande in Muziekcentrum Vredenburg, in het kader van het Uitfeest Utrecht. De Utrechtse speelt drie sets in de foyer (kleine zaal), die beginnen om 15.00, 15.45 en 16.45 uur.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht