Utrechts rocktrio Silver wint Nederlandse Battle Of The Bands Utrechts rocktrio Silver wint Nederlandse Battle Of The Bands

Popacademieband door naar de wereldfinale in London Astoria

, Redactie 3VOOR12/Utrecht,

Utrechts rocktrio Silver wint Nederlandse Battle Of The Bands

Popacademieband door naar de wereldfinale in London Astoria

Redactie 3VOOR12/Utrecht, ,

Rocktrio Silver heeft afgelopen zaterdag in De Melkweg de Nederlandse voorronde van The Global Battle Of The Bands gewonnen. De Bilthovense stonerband versloeg veertig mededingers en mag nu op 10, 11 of 12 december aantreden in de wereldfinale in het Londense Astoria, strijdend om de hoofdprijs van 100.000 dollar en een wereldtournee.

Popacademieband door naar de wereldfinale in London Astoria

Rocktrio Silver heeft afgelopen zaterdag in De Melkweg de Nederlandse voorronde van The Global Battle Of The Bands gewonnen. De Bilthovense stonerband versloeg veertig mededingers en mag nu op 10, 11 of 12 december aantreden in de wereldfinale in het Londense Astoria. Deze wedstrijd is de regio Utrecht niet vreemd: In 2004 mocht het Amersfoortse Snatchin' Jenny als Nederlandse winnaar naar Londen. De jury betitelde het jonge trio, dat bestaat uit Jeroen Hoekendijk (gitaar/zang), Daan Loriaux (bas) en Peter van der Willik (drums) als een band met veel potentie. Met name voor laatstgenoemde, student aan de ROC-opleiding Pop- en Sounddesign, is de prijs een fraaie bonus: "Ik leer direct in de praktijk hoe het is om ondernemer te zijn in de popmuziek: precies waarvoor ik ook word opgeleid op school." Silver maakt ook nog eens kans op de hoofdprijs van 100.000 dollar plus een wereldtournee. Geen misselijke prijzen kortom voor een band, die pas in het najaar van 2004 voor het eerst begon te jammen. Kopek, de winnaar van 2005, is de vruchten nog altijd aan het plukken. De Ierse groep komt net uit de studio van Danny Saber. De producer is bekend van zijn werk voor U2, David Bowie en Marilyn Manson. Of de band in de prijzen valt, zal over zes weken blijken. Hoe het ook zij: optreden in de roemruchte Astoria, die ruimte biedt aan zo'n tweeduizend bezoekers, is sowieso al een droomkans die voor de meeste Nederlandse bands niet is weggelegd. Voor het zover is, is de band al verzekerd van de nodige media-aandacht: op 8 december, vlak voor het vertrek naar Londen is Silver bijvoorbeeld live te horen bij het radioprogramma BNN United.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht