Podiumbestorming passend slot van feestelijke Club 3VOOR12/Utrecht Podiumbestorming passend slot van feestelijke Club 3VOOR12/Utrecht

Der Tante Renate stuiterend hoogtepunt van bewogen afscheidsavond

, Tekst: Peter Bijl / Fotografie: Els Oostveen,

Podiumbestorming passend slot van feestelijke Club 3VOOR12/Utrecht

Der Tante Renate stuiterend hoogtepunt van bewogen afscheidsavond

Tekst: Peter Bijl / Fotografie: Els Oostveen, ,

Een gedenkwaardige Club was het donderdag, op vele fronten. Een avond van afscheid, stroomuitval en podiumbestorming. Maar vooral een met een vrolijkheidsgehalte dat zijn bekende weerga niet kende. Bruno und Effi, Black Market Audio en Plunk en vooral de knallende afsluiter Der Tante Renate zorgden zelfs voor de meest dansbare en goedgemutste Club-editie tot op heden.

Der Tante Renate stuiterend hoogtepunt van bewogen afscheidsavond

Een gedenkwaardige Club 3VOOR12/Utrecht-editie was het donderdag, op vele fronten. Een avond van afscheid, stroomuitval en podiumbestorming. Maar vooral een met een vrolijkheidsgehalte dat zijn bekende weerga niet kende. Bruno und Effi, Black Market Audio en Plunk en vooral de knallende afsluiter Der Tante Renate zorgden zelfs voor de meest dansbare en goedgemutste Club-editie tot op heden. Voor ondergetekende, geestelijk vader van de Club en programmeur vanaf de eerste editie, januari 2005, was het een fantastisch om juist op deze avond afscheid te mogen nemen van zijn kindje. Hoewel het buiten stromen regende en er op dezelfde avond concerten van The Rapture en Archive in de stad plaatsvonden, liep dB's als vanouds vol voor het maandelijkse 3VOOR12/Utrecht-feestje. Wil je de editie van afgelopen donderdag nog eens herbeleven? Dat kan! Fotografe Els Oostveen heeft een aantal prachtige platen geschoten, waarvan een selectie hieronder te zien is. En het videoteam - Gerben Schmidt, Bas Bonninga en Gemma Pauwels - heeft vier te gekke filmpjes gemaakt, die als het goed is later vandaag te zien zullen zijn via zompmagazine.nl/tv. (hou de links in de rechterbalk in de gaten) Maar wat voor nu vooral resteert, behalve ontelbare fantastische herinneringen, is het gevoel dat in de Club van afgelopen donderdag zo prachtig tot uiting kwam. Een gevoel van feest en verbondenheid. Of, zoals onze Oosterburen dat zo mooi plachten te zeggen: 'Gute Laune'. Zoals dat ook bij zoveel eerdere Clubs naar voren kwam en in de lucht hing. Natuurlijk zou ik hierover nog uren kunnen door blijven gaan, en alle hoogtepunten uit de Club-historie uit de doeken doen. Maar dat doe ik niet. Lees daarvoor gerust nog eens alle verslagen, beluister de audio, bekijk de video's; we hebben intussen een fantastisch archief opgebouwd, via het reeds eerder genoemde zompmagazine.nl/tv. Voor nu wil ik iedereen echter nog eens enorm bedanken, voor het prachtige gevoel dat de achttien Clubs tot nu toe bij velen van ons hebben opgeleverd. Dat alles met dank aan de artiesten, de medewerkers, maar - het moet gezegd - zeker ook aan jullie. Die in weer en wind maandelijks maar wat graag op de fiets stappen, om te kunnen genieten van de door ons samengestelde avond, waarop biertjes gedronken, mensen ontmoet en artiesten ontdekt worden. En dat alles in de van de Club zo bekende losse supersfeer. Lieve mensen, het was een onvergetelijke tijd, DANK JULLIE WEL!! (Oh, en vrees vooral niet voor de toekomst: de Club blijft gewoon door gaan. Volgende maand, op donderdag 2 november, is het bijvoorbeeld weer zover. Dan met (ovb) onder anderen Lilian Hak en The Walt op het programma. Hou de site daarvoor in de gaten) Club 3VOOR12/Utrecht Deluxe Met Der Tante Renate, Plunk, Black Market Audio en Bruno und Effi Gezien: donderdag 5 oktober 2006, dB's, Utrecht.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht