Met Psychedelic Circus wordt al het derde Utrechtse zomerfestival afgelast Met Psychedelic Circus wordt al het derde Utrechtse zomerfestival afgelast

Gemeente verstrekt geen vergunning vanwege bestemmingsplan

, Anne Broekman,

Met Psychedelic Circus wordt al het derde Utrechtse zomerfestival afgelast

Gemeente verstrekt geen vergunning vanwege bestemmingsplan

Anne Broekman, ,

Utrechtse festivalliefhebbers krijgen het zwaar te verduren deze zomer. Na Zinin en Supernatural is ook Psychedelic Circus Open Air afgelast. Gemeente Utrecht heeft de vergunningaanvraag voor het festival afgewezen. Het dancefestival zou komende zaterdag plaatsvinden op bedrijventerrein Lage Weide, maar past volgens de gemeente niet in het bestemmingsplan.

Gemeente verstrekt geen vergunning vanwege bestemmingsplan

Utrechtse festivalliefhebbers krijgen het zwaar te verduren deze zomer. Na Zinin en Supernatural is ook Psychedelic Circus Open Air afgelast. Gemeente Utrecht heeft de vergunningaanvraag voor het festival afgewezen. Het dancefestival met een theatraal vleugje, georganiseerd door Groovements en Triomf, zou komende zaterdag plaatsvinden op bedrijventerrein Lage Weide. Aangezien de vergunningen voor de twee voorgaande edities zonder problemen verleend werden, ging de organisatie er van uit dat dat dit keer ook het geval zou zijn. De gemeente dacht daar anders over: Lage Weide is volgens het bestemmingsplan een bedrijventerrein en een muziekfestival hoort daar niet thuis. “Het lijkt me sterk dat die beslissing op basis van klachten is genomen”, zegt Jasper de Hoog teleurgesteld. “Dat we de vorige keren wel die vergunning kregen, verklaart de gemeente als een ‘gelukje’ voor ons.” “De schade is overkomelijk, maar al met al kost het ons wel een paar duizend euro”, laat De Hoog weten. Even overwoog de organisatie juridische stappen te ondernemen, maar besloot daar toch vanaf te zien. De Hoog: “We hebben de vergissing gemaakt de aanvraag laat in te dienen, omdat we er van uit gingen dat we hem toch wel zouden krijgen. Nu is er geen tijd meer om een andere oplossing te zoeken.” Groovements en Triomf willen nu met de gemeente overleggen wat de mogelijkheden voor de komende jaren zijn. Toch noemt hij de beslissing van de gemeente ‘teleurstellend’: “Psychedelic Circus moet een tegenwicht bieden aan grotere festivals, Lage Weide is een terrein dat zich daar goed voor leent.” Vorig jaar lag de organisatie onder vuur omdat de line-up van Psychedelic Circus niet vernieuwend genoeg zou zijn. “Dit jaar hadden we ons de kritiek aangetrokken en hadden we er weer iets kunstzinnigers van gemaakt.” Maar helaas mag het hele feest niet doorgaan. “Ik kan nu alleen nogmaals mijn excuses aanbieden namens Groovements en Triomf, aan iedereen die al een kaartje had gekocht.” De gekochte kaarten kunnen worden teruggevorderd bij het desbetreffende verkoopadres.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht