Pasta en debuut-cd van Geigercounting vallen goed in de smaak bij EKKO-publiek Pasta en debuut-cd van Geigercounting vallen goed in de smaak bij EKKO-publiek

Voorgerecht Durk Ataturk een stuk moeilijker te verteren

, Tekst: Hans Vrijmoed / Fotografie: Anna van Kooij,

Pasta en debuut-cd van Geigercounting vallen goed in de smaak bij EKKO-publiek

Voorgerecht Durk Ataturk een stuk moeilijker te verteren

Tekst: Hans Vrijmoed / Fotografie: Anna van Kooij, ,

Meestal hoef je als je uit eten gaat, alleen maar af te wassen als je niet kan betalen. Zaterdagavond kwam geen enkele bezoeker er onderuit; iedereen mocht z'n eigen bordje afspoelen op de cd-presentatie van Geigercounting's 'Music to do the Dishes with'.

Voorgerecht Durk Ataturk een stuk moeilijker te verteren

EKKO biedt vanavond een vreemde aanblik; overal staan tafeltjes en stoeltjes en bij de bar staan stapels borden en bestek. Geigercounting gaat deze avond bij zijn cd-presentatie hoogstpersoonlijk aan het koken voor de vroege bezoekers. Tegen de klok van acht uur mag het publiek zich laten opscheppen, terwijl voorprogramma Durk Attaturk het podium betreedt. De muziek van het drietal ligt een stuk zwaarder op de maag dan het eten op tafel. Een stuk minder ADHD dan hun recente optreden in Club 3VOOR12/Utrecht, waar de toetsen nog met de voeten werden bespeeld. Het is een surrealistisch gezicht; gezellig etende mensen onder begeleiding van moeilijk te verteren noise, met teksten over stokvis en gortepap. Nee, dan liever de Penne à la Matriciana die door het hoofdprogramma en zijn vijf keukenhulpen is klaargemaakt. Als alles is opgegeten, worden teiltjes met sop en afwasborstels binnengebracht; iedereen mag zijn eigen bordje afwassen. Beetje gemiste kans (gezien de cd-titel 'Music to do the Dishes with') dat Geigercounting niet op dit moment begint te spelen, zijn act begint pas als alle tafels zijn weggedragen en de grond is gedweild. Dan is het eindelijk de beurt aan Maurits de Lange zelf; de man, in een paars voetbalshirt van de Italiaanse voetbalclub AC Fiorentina, oogt als Ronald Giphart en staat rustig of juist wild gesticulerend achter zijn apparaten. Geigercounting is volgens de persbio de enige act die z'n eigen schoenen poetst en Douwe Egberts-punten spaart. Om het te bewijzen gooit Maurits een half jaar aan gespaarde punten de zaal in, naar verluidt tot afgrijzen van zijn vrouw. Het publiek vindt het allemaal prachtig en zwaait enthousiast met afwasborstels en kruimeldieven (waarmee je gratis naar binnen mocht). Helaas wordt er alleen vooraan echt fanatiek gedanst, terwijl de muziek veel grotere massa's in beweging zou moeten krijgen. Misschien toch nog een te volle maag... Cd-presentatie Geigercounting met ook Durk Attaturk Gezien: EKKO, zaterdag 18 februari 2006.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht