Concerttip: Zabel/Simuze avond in dB’s op donderdag 16 februari Concerttip: Zabel/Simuze avond in dB’s op donderdag 16 februari

Gevarieerd gezelschap doe-het-zelvers bereidt spannende avond

, Jeroen van Rooij,

Concerttip: Zabel/Simuze avond in dB’s op donderdag 16 februari

Gevarieerd gezelschap doe-het-zelvers bereidt spannende avond

Jeroen van Rooij, ,

Zabel Muziek en Simuze zetten hun samenwerking voort met een tweede avond vol Do It Yourself indie-muziek in dB’s. Vier bands, met vier verschillende invalshoeken, zullen allemaal de uiterste grenzen opzoeken binnen hun genre. Rock, in de breedste zin van het woord, komt van Sennen en Kismet uit Utrecht en Cougars uit Chicago. Silencio uit Frankrijk brengt experimentele elektronica.

Gevarieerd gezelschap doe-het-zelvers bereidt spannende avond

Simuze, een online initiatief om de situatie rond auteursrechten op muziek te verbeteren, en Zabel, het vermaarde Utrechtse postrock-label, organiseerden in december al samen een avond in dB's. Donderdagavond zal deze samenwerking een vervolg krijgen, met optredens van maar liefst vier bands. Sennen en Kismet zullen bij sommigen al een belletje doen rinkelen. Beide bands genieten al een behoorlijke reputatie in Utrecht. Sennen postrockt al een tijdje op Zabel Muziek. Op dat label is ook hun demo 'Periphery' uitgekomen. 3VOOR12/Utrecht schreef over dit schijfje dat het 'aangenaam luistervoer zonder echte verrassingen' biedt. Sinds die tijd is er echter het een en ander veranderd in de line-up en de verwachting is dat Sennen bij hun eerste optreden in deze bezettng met een vernieuwd geluid voor de dag zal komen. Kismet is meer in de emo-hoek te plaatsen, maar daar proberen ze ook hun eigen draai aan te geven. Echte liedjes krijgen steeds meer voorrang van de heren, en toegankelijkheid is geen vies woord meer. Kismet is een jonge band die nog volop in ontwikkeling is. Een band ook die zich in augustus op het Zinin Festival al vol bravoure presenteerde, wat de 3VOOR12/Utrecht-delegatie zeker naar meer smaakte. Waar het heen gaat zal onder meer donderdagavond blijken. In Namen, inderdaad, in Belgisch Walenland, bestaat sinds 2003 het Carte Postale label. Men heeft zich tot doel gesteld om muziek voor 'open minded people' uit te geven, die buiten de gebaande paden treedt. Het Frans/Duitse Silencio is zo'n gezelschap dat liever op een bochtig paadje loopt dan met een Mercedes over de snelweg raast. De vreselijke term 'Intelligent Dance Music' schijnt de lading te dekken: er mag gedanst en geluisterd worden. Uitsmijter van de avond beloven de Cougars te worden. Na hun debuut 'Nice, Nice' uit 2003 zijn zij al een tijd bezig om de belofte in te lossen. De optredens van het achtkoppige gezelschap schijnen erg spectaculair te zijn. Ondanks de vele invloeden en muzikale invalshoeken moet er namelijk toch ook gewoon hard gerockt worden volgens de band. Een en ander schijnt beter dan ooit tevoren door Steve Albini vastgelegd te zijn op hun nieuwe plaat, die in april van dit jaar uit zal komen. Kortom: een spannende avond in dB's, en dat voor het belachelijk lage bedrag van zes euro. Wie niet gaat moet een heel goed excuus hebben!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht