3VOOR12/Utrecht geeft weg: 3x2 kaarten voor The Robocop Kraus! 3VOOR12/Utrecht geeft weg: 3x2 kaarten voor The Robocop Kraus!

... Plus de laatste cd 'They Think They Are The Robocop Kraus' als fraaie bonus

, Redactie 3VOOR12/Utrecht,

3VOOR12/Utrecht geeft weg: 3x2 kaarten voor The Robocop Kraus!

... Plus de laatste cd 'They Think They Are The Robocop Kraus' als fraaie bonus

Redactie 3VOOR12/Utrecht, ,

Een van de leukste Duitse bands is al jaren The Robocop Kraus. Na een jarenlange cultstatus lijkt de Neurenbergse groep momenteel op weg naar een doorbraak. Aanstaande zondag staat de 'Duitse Franz Ferdinand' daarbij in EKKO. En 3VOOR12/Utrecht geeft kaarten weg. Plus, als fraaie bonus, het laatste album van de groep!

... Plus de laatste cd 'They Think They Are The Robocop Kraus' als fraaie bonus

Een van de leukste Duitse bands is al jaren The Robocop Kraus. Na een jarenlange cultstatus lijkt de Neurenbergse groep momenteel op wat grotere schaal door te breken. Belangrijkste reden: het genre waarin de band al jaren bijzonder bedreven is -puntige, dansbare gitaarpop- is de laatste anderhalf jaar stevig doorgeschoten naar het grote publiek. Franz Ferdinand, Bloc Party en Kaiser Chiefs zijn, we weten het allemaal, bekende namen geworden. The Robocop Kraus is dat misschien nog niet. Toch kan hun nieuwe, op Epitaph verschenen album 'They Think They Are The Robocop Kraus' zich makkelijk meten met de grote namen in het genre. Het album is dansbaar, dynamisch en aanstekelijk; menigeen zou er termen als 'hoekig', 'new wave' en 'eighties' in de mond van nemen. "Zou je The Bravery vergelijken met Duran Duran, dan is The Robocop Kraus een moderne opgewekte pendant van The Cure, alleen al vanwege de stem van zanger Thomas Lang en de wat diepere teksten. Ik word er erg gelukkig van." schrijft webzine Fileunder.nl in duidelijke bewoordingen. En zij zijn in dat geluk niet de enigen. Aankomende week doet The Robocop Kraus een aantal optredens in Nederland om die veelbelovende status ook op het podium te bewijzen. Zondag 16 oktober speelt de Duitse band daarbij ook voor de tweede maal in zijn geschiedenis in Utrecht. Voorprogramma in EKKO vormt de veelbelovende Amsterdamse postpunkband About Paris, die binnenkort zijn debuut-ep uitbrengt op het befaamde Utrechts/Amsterdamse Zabel-label. Wil je het optreden gratis bijwonen, en daarbij ook nog eens verblijd worden met een exemplaar van 'They Think They Are The Robocop Kraus'? Stuur dan voor 14 oktober het antwoord op de vraag 'In welke Utrechtse zaal speelde The Robocop Kraus begin 2003 al eens?' naar 3voor12@zomp.nl. Onder de juiste inzenders worden drie Robocop Kraus-pakketten verloot met elk twee kaarten voor het concert in EKKO en het laatste album van de band! The Robocop Kraus en About Paris Zondag 16 oktober 2005 EKKO, Utrecht Aanvang: 20.45 uur / € 8,- (vvk bij Plato)
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht