Utrecht dokt voor Darfur

3FM-aapjes kijken op de Neude

Anna van Kooij en Godebrandt Nicolai, ,

3FM-jocks Giel, Claudia en Wout laten zich een week lang opsluiten in een glazen huis op de Neude, om geld in te zamelen voor Darfur. 3VOOR12/Utrecht ging langs met oliebollen en vroeg aan omstanders waar zij in geval van nood heen zouden vluchten. Een fotoverslag.

3FM-aapjes kijken op de Neude

Het Rode Kruis bouwt een noodhospitaal voor de vluchtelingen in Darfur. Popzender 3FM zet ook de schouders eronder en zendt deze week uit vanuit een glazen huis op de Neude in Utrecht. Pal tegenover de oliebollenkraam. 3FM-presentatoren Claudia, Giel, en Wout leven deze week evenwel op een dieet van enkel vruchtensap, en draaien tegen betaling verzoekplaten in hun programma’s. Alle donaties voor de actie “Jouw druppel op een gloeiende plaat” (zie website 3FM) gaan natuurlijk naar het Rode Kruis.

3VOOR12/Utrecht toog naar de Neude, bood de blauwbekkende omstanders een 3VOOR12/Utrecht-oliebol aan, en vroeg drie lastige vragen. 1 – Stel: Groothertogdom Luxemburg valt Nederland binnen en installeert een schrikbewind, waarheen zou jij dan vluchten? 2 – Welke (pop)song zou je meenemen om tijdens je vlucht (ter morele steun) naar te luisteren? 3 – Oliebol of vruchtensap?