In tegenstelling tot gisteren, toen we zo nu en dan de zon zagen doorbreken, is het vandaag frissig met windje en soms wat spetters. Maar we klagen niet. Daarbij zijn alle stages van Paaspop ook nog eens overdekt, dus echt koud hoeven we het nooit te hebben. En met Donny Benét en Goldkimono vroeg op het affiche komen we al snel in de zomerse sferen. Zij haalden het niet tot onze Top 5 van de zaterdag, maar deze acts wel:

“Hallo sukkels, hebben jullie zin in een rare avond?” Het is een begroeting die normaliter hoogstens was weggelegd voor de broertjes Gallagher in de hoogtijdagen van Oasis. Nu is daar Elmer, in het kielzog van iets dat lijkt op een typisch Nederlandse beweging in theater en muziek: het absurdisme.

>>> lees verder

Na goed ontvangen headlineshows op Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en een dito subheadlineshow op Pinkpop waren lange tijd alle ogen op Editors gericht om zich te ontvouwen tot dé grote headlinerbands van de huidige generatie. Of de complexiteit van het laatste, meer elektronisch ingestoken album de band uit Birmingham hierbij gaat helpen, zal nog moeten blijken.

>>> lees verder

Al vanaf het moment dat de eigenzinnige rapper Bokoedro uit de coulissen komt, heeft de Schiedammer de Roxy mee in een chant van ‘Albino Sports’ en die energie trekt de hele show door. Voor degene die geen idee hebben: Albino Sports is het label opgezet door Joost Klein. Als na een paar nummers die ándere Albino Sports-rapper Brunzyn ook op komt, lijkt de tent helemaal niet meer te stoppen. 

>>> lees verder

In een propvolle Jack wordt het volgende optreden geïntroduceerd als “synthrock”. Je zou dan niet verwachten dat Personal Trainer het podium op komt huppelen, maar dat is wel het geval. Ondanks deze misplaatste introductie van de indierockband zetten ze hun unieke stijl neer zonder ook maar een instrument aan te raken. Door de speakers speelt ‘A Little Less Conversation’ (Elvis) terwijl de zeven bandleden het podium betreden met een eigen funky en vreemd dansje. Je weet gelijk met wie je te maken hebt. 

>>> lees verder

In een stampvolle Apollo zien we op de schermen een blij en overdonderd Froukje. Met een grote lach op haar gezicht en de handen in het haar kijkt ze toe naar de duizenden mensen voor haar neus. Ze is duidelijk flink onder de indruk van deze grootse opening van het festivalseizoen. Toch levert de zangeres een prachtig optreden met een mooie balans van zelfvertrouwen en kwetsbaarheid. Ze is open over waar haar spanningspunten zitten in de show en bedankt ons duizendmaal: “Ik ben helemaal niks zonder jullie”

 >>> lees verder

Voor meer Paaspop 2024 check je ons uitgebreide dossier.