In deze gloednieuwe rubriek presenteren we je elke maand onze favoriete releases van de afgelopen maand.

NORE - Because Of Time

Het was eventjes wachten nadat ze eind 2022 debuut-ep stressed? uitbrachten, maar NORE is back! De nieuwe single ‘Because Of Time’ gaat over de veranderingen die de tijd met zich meebrengt, doordrenkt met een gevoel van nostalgie en verlangen. Wat begint als een kalme en dromerige indiepopsong met momenten van harmonieuze samenzang, ontplooit zich langzaam naar een hoopvol en steviger - shoegazey - einde. De vijfkoppige band laat horen te zijn gegroeid en neemt met deze song een volwassenere inslag.

BUNKER - This City Burns

Rockacademie-band BUNKER brengt met hun tweede single 'This City Burns' een energieke alternatieve rocksound vermengd met garage-invloeden. We horen duidelijk de invloed uit jaren ‘90-bands als Oasis, Nirvana en Foo Fighters, maar BUNKER slaagt erin om deze invloeden te combineren tot een geluid dat zowel vertrouwd als verfrissend klinkt. De tekst van het nummer neemt de luisteraar mee op een zoektocht naar geluk en een doel in een chaotische wereld.

Daliss - Wonderboy

Al sinds 2019 released Tilburg-based rapper Daniel Pando, beter bekend als Daliss, consistent nieuwe muziek, en op zijn nieuwe single ‘Wonderboy’ horen we een persoonlijke verhaal over de uitdagingen die je tegenkomt als artiest en de veerkracht en vastberadenheid die je moet hebben  Met ‘Wonderboy’ brengt Daliss een sterke boodschap over doorzettingsvermogen, geloof en trouw blijven aan jezelf.

DEHAZE - blind

Afgelopen oktober bracht Sjors de Haas, alias DEHAZE, zijn introspectieve, melancholische debuutsingle ‘take it all in’ uit en pakte daarmee meteen een plekje in de Top 13 van de Tilburgse Song van het Jaar. Op zijn nieuwe single ‘blind’ reflecteert hij op het vinden van liefde, de daarmee gepaard gaande verblinding, en het proces van acceptatie en opstaan na tegenslagen. Met de nieuwe single laat DEHAZE horen dat hij zijn kwetsbare, intieme sound ook moeiteloos kan vertalen naar een catchy, uptempo popsong.

Okitap - Gaza (ep)

‘Een van de redenen waarom mijn moederland Turkije onafhankelijk werd, is omdat de Palestijnen daar ook hebben gevochten voor onze vrijheid. Dus ik moet solidariteit tonen, ik moet iets doen dat hen op welke manier dan ook kan helpen.’ aldus producer/dj Okitap over het uitbrengen van zijn ep Gaza. De vier nummers tellende ep - vol industriële ritmes, duistere synths en vervormde soundscapes - weerspiegelt de intense en gewelddadige sfeer van de oorlog die nu woedt in Gaza. Hij werkte voor de ep samen met Vincent Koreman (Drvg Cvltvre).

Al onze favoriete releases van 2024 worden gebundeld in de onderstaande Spotify-playlist.