Enkele weken geleden spraken we vocalist Nawoddya Ramkisoensing en gitarist Dawn Cox al over het ontstaan van A Knight Under Maria’s Altar en afgelopen vrijdag was daar dan het debuutalbum Heresy Of Horror. Op zaterdag 17 februari was het tijd om dat te vieren in de Hall of Fame en om de avond compleet te maken zijn bands Reformist en Torn from Oblivion ook van de partij.

Reformist

De heren van het Eindhovense Reformist mogen vandaag de spits afbijten. Het publiek kijkt in het begin de kat nog uit de boom, maar het duurt niet lang voordat ze met hun moderne metalcore wat publiek aan het headbangen krijgen. Freek Kruiswijk is op de vocals vanavond sterk en we krijgen zelfs een voorproefje van een paar nog onuitgebrachte nummers.

A Knight Under Maria's Altar

Met een onheilspellend geluid en in het duister betreden de heren en dame van A Knight Under Maria’s Altar het podium. Door hier en daar een klein technisch probleem is het optreden niet vlekkeloos, maar dat maakt het publiek helemaal niets uit: die houden de energie er de hele set in. Ook de gastvocalisten - Mees Stevens van Torn From Oblivion, Timmy de Man van Changing Tides, Stef Rikken van Another Now en Freek Kruiswijk van Reformist - worden luid enthousiast ontvangen door het publiek en de dankbaarheid druipt van de leden op het podium af.

Torn From Oblivion

De Eindhovense band Torn From Oblivion is vanavond als laatste aan de beurt. Ze gooiden vorig jaar al hoge ogen tijdens de Popronde en Dynamo Metal Fest, en lijken voorlopig niet van plan om wat gas terug te nemen. Vocalist Mees Stevens en zijn band zorgen ervoor dat iedereen in het publiek het laatste beetje energie in zich tot uiting kan brengen in de laatste moshpits. Tijdens de laatste paar nummers worden er zelfs nog wat shirtjes uitgetrokken en met een hoop (vriendelijk) geduw en getrek komt de avond tot een eind.