De tweede editie van het kleine, knusse festival Spoorpark Live zit er alweer op. Ondanks de hoge temperaturen trokken jong en oud eropuit om samen het begin van de zomer te vieren. Zaterdag zagen we een hoop opkomend talent stralen op de twee podia Sunflower en Blossom, zondags mochten de gevestigde namen als Di-rect en Krezip zich bewijzen. Wij waren er het hele weekend bij en maakten na het weekend de balans op, wat waren de beste shows? Check hieronder onze Top 7 van Spoorpark Live.

7. DeWolff & Dawn Brothers

Met drie blazers, drie gitaren, drums, toetsen, orgel en zang nemen DeWolff & Dawn Brothers ons een uur lang mee in de blues-, soul- en r&b-klanken van de vorige eeuw. Het gezamenlijke album Double Cream van deze twee bands - zeker even het luisteren waard als je wilt ontsnappen uit de tijd van nu -  is nu bijna een jaar oud, maar de heren lijken nog steeds met hetzelfde plezier te spelen alsof de plaat nog maar net uit is.

Lees meer in ons zondag verslag

6. Nusantara Beat

Ze kwamen afgelopen april pas met een debuutsingle, de supergroep Nusantara Beat. Op deze warme zaterdagmiddag omarmt de zeskoppige band de hitte en hun Indonesische roots, en brengen ze ons terug naar de psychedelische scene uit de jaren ‘70. Funky baslijntjes, aanstekelijke synths en zuivere vocalen: Nusantara Beat weet precies hoe ze hun Indonesische songs moeten verpakken tot een zeer dansbaar en meeslepend geheel.


Lees meer in ons zaterdag verslag

5. S10

Vorig jaar was hét jaar van Stien den Hollander; met haar deelname aan het Songfestival brak ze definitief door. Deze zaterdag zien we een losse S10, die totaal geen last lijkt te hebben van de hitte en dansend op het podium staat. Wie deze show ook goed presteert? Haar vaste producer Sim Fane. S10 is een uur lang op haar top en zet misschien nog wel een betere show neer dan twee maanden geleden in de AFAS.


Lees meer in ons zaterdag verslag

4. The Vices

Deze vier jonge Groningers lieten met hun tweede album Unknown Affairs zien dat ze zijn gegroeid naar een volwassen sound à la The Strokes en Arctic Monkeys. The Vices mixt indierock met elementen uit de surf- en garagehoek, en door het vleugje Britpop zou het ons niets verbazen als ze nog eens doorbreken bij onze westerburen.  Ze zetten deze zondag een ijzersterke set neer in Tilburg, eentje die geen seconde verveelt.

Lees meer in ons zondag verslag

3. Di-rect

Vorig jaar stonden ze ook al op Spoorpark Live, maar ook dit jaar trekken de festivalbezoekers massaal uit naar het afsluitende optreden van Di-rect. Deze rasentertainers zetten wederom een sterke show op de planken, eentje met voldoende muzikale afwisseling en spektakel. Met imposante opstelling, aangevuld door een drie man sterke blazerssectie, Marcel’s excentrieke Willy Wonka-outfit en zelfs vuur, brengen ze hun nummers nét even anders dan hoe ze op de plaat klinken, en dat weet ons en het publiek zeer te bekoren.

2. Joost

Het publiek scheldwoorden laten schreeuwen op een familievriendelijke festival kan niemand zo goed als zaterdagafsluiter Joost. Als Joost vraagt om een handje in de lucht, steekt iedereen braaf een handje in de lucht, en wanneer Joost vraagt om een grotere moshpit bij gouwe ouwe 'Albino' wordt de pit nog breder dan het podium. Hij is dan ook de enige die het voor elkaar krijgt om het publiek dit weekend te veranderen in een kolkende, moshende massa.

1. Prins S. en De Geit

Zanger Scott Beekhuizen (Prins S.) heeft het publiek, dat voor het eerst dit weekend massaal op deze stage is afgekomen, vanaf minuut één volledig in zijn greep. Wat hij vraagt wordt zonder twijfel gedaan door iedereen in het publiek waar we zowel vijftigjarige moeders met hun vriendinnen als achtjarige kinderen springend op prullenbakken zien. Werkelijk iedereen danst vrolijk mee op de catchy dancepopbeats, Prins S. en De Geit bewijzen dat ze zelfs een familievriendelijk festival kunnen omtoveren in een gekke beestenboel.