In tegenstelling tot april staat de bloeimaand in onze stad niet in het teken van een festival, maar is het veeleer de maand waarin talloze kleinere acts met losse shows op de podia te bewonderen zijn. Enkele daarvan, zoals Subimago en Moeders Mooiste, komen met nieuw plaatwerk op de proppen, terwijl Radar Men From The Moon zijn Europese tour in Tilburg start – genoeg te doen kortom.

ARISTOTELES @ BANK15

We beginnen de maand meteen met een EP-releaseshow van talent van eigen bodem, en wel van Aristoteles, een aanstormende rapper die zich al zodanig in de kijker heeft weten te spelen dat zijn Amerikaanse collega Hopsin hem eerder dit jaar onder de vleugels nam bij zijn tour door Europa. Als je wil weten waar het over gaat, meld je jezelf deze avond beter bij Bank15 aan de Spoorlaan.

ABYSMAL DARKENING @ LITTLE DEVIL

Little Devil kent al jaren de goede traditie van openbare verjaardagsshows van stamgasten. In dat kader treedt plaatselijk ‘blackened doom’-gezelschap Abysmal Darkening aan om nota bene op de avond van de nationale dodenherdenking de sfeer extra stemmig zwart te kleuren, daarbij geholpen door de gasten van Godenbloed. De entree is vrij, dus voel je niet geremd een kijkje te gaan nemen.

CHARLIE BIT MY FINGER @ HALL OF FAME

Bevrijdingsfestivals zijn met alle hekken en beveiliging van tegenwoordig wat ons betreft niet meer wat ze ooit geweest zijn, maar gelukkig kun je deze avond ook nog onbekommerd genieten van een aantal fijne poppunk/punkrockbands in de Hall. Charlie Bit My Finger moet daarvoor de Belgische grens oversteken, Yesterday’s News komt gewoon uit ons eigen stadje aanwaaien. Gaat dat zien.

SUBIMAGO E.V.A. @ PARADOX

Niet alleen buitenlandse acts als het Belgische Aka Moon en het Britse Dinosaur komen deze maand hun nieuwe albums in Paradox presenteren, ook lokale waarde Subimago heeft verse klanken voor ons in petto en komt die donderdag de tiende over ons uitgieten. Steun komt van maar liefst drie bands: Masuda, Thalamus en Trans Luv Airlines – veelzijdig vertier gegarandeerd.

SWITCH BONES E.V.A. @ LITTLE DEVIL

Aan de vooravond van de derde editie van de Little Devil Doom Days, waarbij naast internationale groepen uit onder meer Zwitserland, Noorwegen en Groot-Brittannië ook ons eigen Faal op de rol staat, kunnen liefhebbers van alternatieve rock hun hart al in het achterzaaltje van de Devil ophalen bij maar liefst vier bands: Switch Bones, Rhinorino, Magnetic Spaceman en The Muff. Dolle pret.

 

RADAR MEN FROM THE MOON @ HALL OF FAME

Lieden met heimwee naar Roadburn hoeven niet te wanhopen, want Hall of Fame heeft deze maand verscheidene concerten in de aanbieding die naadloos bij dat festival aansluiten. Woensdag de negende kun je bijvoorbeeld reeds genieten van de gekheid van GNOD, terwijl een dikke week later Radar Men From The Moon zijn beste beentje voorzet bij de aftrap van zijn Europese tournee.

MOEDERS MOOISTE @ 013

Terwijl in de grote zaal ons aller Brabantse moeder Anneke van Giersbergen met het Residentie Orkest op de planken staat, is het in de aanpalende kleinere zaal van 013 aan Moeders Mooiste om te laten horen wat de jongere generatie in huis heeft. Vandaag presenteren de Nederpoppers van eigen bodem namelijk hun nieuwe EP tegen een zeer bescheiden vergoeding. Laat je verrassen.

DONNERWETTER @ CUL DE SAC

De Cul heeft deze maand uiteraard ook het nodige op stapel staan, te beginnen met een rockavond met Standup ‘69, The Gooch en Make Out Molly op donderdag de derde. Drie weken later is het aan de mannen van Donnerwetter om de kuil op hun onnavolgbare wijze op te zwepen, deskundig ondersteund door onze lokale branieschoppers van Richie Dagger. Dat gaat vast gezellig worden.

ØRESUND SPACE COLLECTIVE @ LITTLE DEVIL

Met dank aan Jurgen Meijer kunnen we al verscheidene jaren in de bloeimaand genieten van de geïmproviseerde psychedelica van het Øresund Space Collective (grote tovenaar Dr Space was overigens ook zopas met Joy op Roadburn te bewonderen). Ditmaal komt het Noorse Black Moon Circle mee om het feest compleet te maken. Ben geen vierkantje en doe de Devil deze zondag aan.