Juli en augustus zijn uiteraard eerst en vooral de maanden van de buitenfestivals. In het Tilburgse slaat het immer knusse Woolstock een jaartje over, maar hiphopfestival Woo Hah! pakt daarentegen groter uit dan ooit met een driedaagse in de Beekse Bergen halverwege juli. Voor meer grote shows kun je terecht in 013, terwijl talloze kleinere plaatsvinden in het schier onvermoeibare Little Devil.

PATIO PARTY: AKOESTISCHE MUZIEKAVOND @ HALL OF FAME

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Paradox en Theaters Theaters Tilburg kent de Hall geen volledige stop qua evenementen in de zomermaanden, maar het is er wel erg rustig. Naast een kermisfeest vind je er in juli enkele zogenaamde ‘patio parties’ op de binnenplaats van het Ladybird Skatepark. De reeks trapt af met een akoestische muziekavond, waaraan iedereen zijn steentje bij mag dragen.

UNDERGANG + GOREPHILIA + SKULLHOG @ LITTLE DEVIL

Hét kleine podium dat (net als vorige jaren) lustig verder programmeert in de zomer is Little Devil. Dat is overigens niet alleen de verdienste van dit café zelf, maar ook van de diverse boekers die hier kind aan huis zijn. Zo organiseert Doomstar Bookings er op de eerste vrijdag van juli een stevige deathmetalavond met Undergang, Gorephilia en Skullhog. Voor een handvol euro’s ben je erbij.

CD- EN BOEKPRESENTATIE MERIJN BISSCHOPS @ DE NWE VORST

De NWE Vorst is de komende maanden vooral ‘the place to be’ voor mensen die op zomerse donderdagavonden willen genieten van gratis films in de buitenlucht. Voor die serie van start gaat, is er echter ook nog een evenement dat meer met muziek te maken heeft, namelijk de cd- en boekpresentatie van het project ‘Textures’ van lokale componist en fotograaf Merijn Bisschops.

YAOTZIN + NOCTAMBULIST + PANCHRYSIA @ LITTLE DEVIL

Liefhebbers van de zwarte kunsten kunnen hun hart ophalen op vrijdag de dertiende, wanneer een drietal duistere formaties aantreedt in het achterzaaltje van Little Devil. Het Hollandse hoofdprogramma Yaotzin wordt deze omineuze avond ondersteund door de lokale talenten van Noctambulist en het Antwerpse Panchrysia. Entree wordt niet geheven, dus afkomen is het devies.

SOLDIERS OF JAH ARMY + DROP LEGS @ 013

Voor de meer kapitaalkrachtige concertbezoeker heeft 013 in juli heel wat rock in de aanbieding, van Seasick Steve tot The Gaslight Anthem en van Gene Simmons tot Wolfmother en Bonnie Raitt. Wil je in een iets bescheidener setting genieten van wat onversneden reggae, dan staat het Amerikaanse Soldiers Of Jah Army deze dinsdag paraat (gratis voor leden van We Are Public).

ORACULUM + TSJUSTER + DOODSWENS @ LITTLE DEVIL

Met dank aan Black Ritual vinden we de laatste donderdag van juli een heel origineel stel bands op het affiche van Little Devil. Hoofdprogramma Oraculum is afkomstig uit Chili en speelt een sterk door black metal beïnvloede vorm van death, terwijl voorprogramma Tsjuster ons gaat inwijden in de duistere Friese geschiedenis en pril damesduo Doodswens ‘nineties black’ nieuw leven inblaast.

JUDAS PRIEST @ 013

Toegegeven, met ruim vijftig euro is de entree voor dit concert bijzonder hoog te noemen, maar… we hebben het hier dan wel over Judas Priest, de band die met de albums ‘Sad Wings Of Destiny’, ‘Sin After Sin’ en ‘Stained Class’ het klassieke heavymetalgeluid zo ongeveer gedefinieerd heeft, om vervolgens nog groter commercieel succes te oogsten. Heel gaaf als je het geld kunt missen.

ELECTRIC EEL SHOCK @ LITTLE DEVIL

Het is natuurlijk niet alleen black en death wat de klok slaat in Little Devil deze maanden, ook in andere genres is ruimhartig voorzien. Zo tref je er doom en punk in het derde weekend van juli, terwijl donderdag negen augustus stonerveteraan Nick Oliveri op de planken staat. Twee dagen later is het aan de uitbundig rockende Japanners van Electric Eel Shock om de zaal op zijn kop te zetten.

 

Q5 + THORIUM @ LITTLE DEVIL

Naast Doomstar Bookings en Black Ritual doet Mario’s Metal Mania uiteraard ook van zich spreken in de zomer. Nadat de thrashers van Lich King en de heavy horde Visigoth de revue gepasseerd zijn tijdens twee opeenvolgende zondagen in juli, keert MMM laat in augustus terug met Miss (een ‘all-female’ Kiss-tribute), een week later gevolgd door de veteranen van Q5 en Thorium.