Hall of Fame helemaal verpunkt

Geen stem meer over

Pieter Heijboer ,

De concertreeks van TUBE in Hall of Fame koos succesvol voor een avond vol punk. Het was niet zo dat de drie bands genregewijs niks anders te bieden hadden, maar het idee waarbij de gitaar, bas en drums het verhaal vertellen en de vocalen als instrument der ophitsing werken, hield stand.

Areas

Aan Areas uit Eindhoven om deze TUBE-avond te openen. De zanger en gitarist laat met een PSV t-shirt over zijn afkomst geen twijfel bestaan. Areas klinkt als een punky Nirvana, vindt de band zelf. Met hoorbaar weinig techniek schreeuwt de frontman erop los. 

Charlie and the Lesbians

Deze half lokale band - de andere helft komt uit Eindhoven - laat er geen gras over groeien. De man, twee vrouwen en een drag queen die samen Charlie and the Lesbians heten, spelen hun mix van garagerock en punk met een kinderlijk enthousiasme. De eerste en tevens laatste (korte) pits van de avond zijn een feit. Zoals het een echte punkerd betaamd, verruilt frontman Charlie het podium richting het einde voor de zaal. 

Teen Creeps

Tegen verwachting in houdt Teen Creeps de energie van hun voorganger vast. Het Gentse trio mixt net als de andere twee groepen punk met iets anders. In dit geval alternatieve rock. De ogen zijn gericht op drummer die zo hard op zijn drums ramt dat je je bijna zorgen maakt dat zijn armen eraf vallen.